VAIO T Series - Ultrabookok Sony módra

Júniusban már a boltok polcain is találkozhatunk a Sony újdonságaival.

VAIO T Series - Ultrabookok Sony módra

A Sony egy meglehetősen szűkszavú közlemény formájában jelentette be VAIO T sorozatú ultrabookjait, amelyekből összesen kétféle modell lesz: a T11-es és a T13-as. Előbbi egy 11,6 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt alkalmaz, amelynek natív felbontása egyelőre nem ismert, míg utóbbiban egy 13,3 colos képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontású LCD kijelző teljesít szolgálatot – természetesen szintén LED-es háttérvilágítással.

A közleményben szereplő, VAIO SVT1311M1E termékkóddal ellátott példány specifikációiból nagyjából azért képet kaphatunk arról, hogy a 13,3-as képátlójú LCD kijelzővel érkező változatok milyen tulajdonságokkal rendelkeznek majd.

A szóban forgó modell 226 x 17,8 x 323 milliméteres mérettel bír és nagyjából 1,6 kilogrammot nyom a mérlegen. Ez a konfiguráció még egy régebbi, Sandy Bridge alapú processzort használ – Core i3-2367M – és összesen 4 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemóriával rendelkezik. Az adatok tárolásáról egy 320 GB-os merevlemez gondoskodik, a videó vezérlő szerepét pedig egy, a processzorba ágyazott Intel HD Graphics 3000-es IGP tölti be. Az optikai meghajtóval is ellátott újdonság 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, Bluetooth 4.0-s adapterrel, 1,31 megapixeles HD webkamerával, valamint egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s porttal érkezik. A notesz ezen kívül beépített, sztereó hangzást kínáló hangszórókat; Web, VAIO és Assist gombokat; HDMI videó kimenetet, plusz gesztus-támogatással ellátott – multi-touch – érintőpadot is tartalmaz. Operációs rendszerből ehhez a modellhez egy előtelepített, 64-bites Windows 7 Home Premium operációs rendszer jár, ami már az első szervizcsomagot is tartalmazza (Service Pack 1).

Az alumíniumból és magnéziumból készült házzal érkező ultrabookok akár kilenc órán át is képesek üzemelni egyetlen akkumulátortöltéssel – persze ez az állítás csak az SSD-vel felszerelt példányokra igaz. A termékeket egyébként SSD-ből és merevlemezből álló hibrid adattároló rendszerrel, illetve kizárólag SSD-vel ellátott változatokban egyaránt el lehet majd érni kereskedelmi forgalomban. Az új noteszek energiahatékony mélyalvásra is képesek, azaz a fedlap lecsukása után teljesen feltöltött akkumulátor mellett akár 90 napig is elvannak. A közlemény SD/MMC memóriakártya-olvasó jelenlétét is megemlíti, valamint kiemeli, hogy az újdonságok xLOUD és Clear Phase technológiákkal érkeznek, amelyek torzításmentes hangerőnövelést tesznek lehetővé webes chatelés, filmnézés, illetve játék közben.

Reméljük, a következő hónap folyamán a várható ajánlott végfelhasználói árak mellett a különböző modellekről is lehull majd a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward