Üveg oldallapokat kapott a Spire új kockaháza

A minimalista dizájnnal érkező termék remek felszereltséggel büszkélkedik, valamint bővítőhelyekből sem szenved hiányt.

Üveg oldallapokat kapott a Spire új kockaháza

A Spire PowerCube 715 egy microATX formátumú alaplapokat fogadó, "majdnem" pontosan kocka formájú számítógépház, amivel – a sok bővítőhely jóvoltából – igazi izomkocka PC-t építhetünk.

Az új termék erős asztali számítógép, HTPC vagy éppen irodai konfiguráció komponensei számára egyaránt optimális helyet kínálhat, dizájnja pedig pont annyira lóg ki a sorból, amennyire kell. A dizájn összességében letisztult és sallangmentes – a minimalista képet csak a ház tetején kialakított szellőzők törik meg, amelyek ipari berendezések formavilágát idézik. A 0,45 milliméteres SPCC acélváz köré épülő termék ABS műanyag előlapja nagyméretű oldalsó légbeömlőt kapott, az oldallapok esetében pedig – a fotók alapján – edzett füstüveget alkalmaztak, így a ház belseje bármikor megcsodálható – érdemes hát igényesen berendezni. Oldallapok tekintetében a gyártói weboldal semmilyen információt nem tartalmaz, így az sincs kizárva, hogy az oldallapok igazából plexiből vannak.

A 285 x 210 x 270 milliméteres mérettel érkező, 3 kilogrammos ház belsejében microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap fér el, az adattárolókat pedig két darab 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes bővítőhely fogadja – az 5,25 hüvelykes bővítőhelyről sajnos le kell mondani.

PCI bővítőhelyekből összesen négy áll rendelkezésre és a hatékony kábelmenedzsmentre is gondoltak, már amennyire a méret ezt engedi. A szellőzésről alap esetben egy 120 milliméteres előlapi ventilátor gondoskodik, a tetőlapi szellőzőkön keresztül pedig távozhat a meleg levegő.

Az új számítógépházhoz egy 420 wattos tápegység is jár, ami 120 milliméteres ventilátorral dolgozik. Az "erőforrás" egy 24-tűs ATX, egy Floppy, egy négytűs CPU+12V-os, három darab SATA és kettő darab Molex tápcsatlakozót kínál. A termék a +12V-os tápágon keresztül maximum 15 ampert tud leadni. PCIe tápcsatlakozó sajnos abszolút nincs rajta.

A PowerCube 715 természetesen előlapi portokat is kapott: ezek között egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy fejhallgató bemenet sorakozik.

A Spire újdonsága januárban kerül az üzletek polcaira, listaára pedig 64,95 euró lesz – két év jótállással.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward