Útnak indult a Nokia Lumia Cyan

A Nokia különálló Windows Phone frissítése némi érdekességgel fűszerezi meg a Windows Phone 8.1-et.

Útnak indult a Nokia Lumia Cyan

A Microsoft nemrégiben jelentette be a Windows Phone 8.1 operációs rendszer eljövetelét, ami rengeteg kisebb-nagyobb változtatást hoz majd magával, és jelentősen javítja majd a felhasználói élményt. A Nokia viszont nem elégedik meg ennyivel, máris jön a Lumia Cyan „minifrissítés”, ami néhány újabb extrával látja el a rendszert.

A finnek a Windows Phone 8.1-et kiegészítették egyebek mellett a Creative Studio alkalmazásukkal. Ez a program abban segíti majd a felhasználókat, hogy többet hozhassanak ki a fényképeikből. A sokrétű szerkesztő használata egyszerű, és nem csak effektek, hanem képjavító eljárások is vannak benne, amiért külön jó pontot érdemel. A Nokia Lumia Cyan engedélyezi a Bluetooth 4.0 LE támogatást is, így az alacsony energiaigényű Bluetooth kapcsolatok kialakítása sem okoz majd annak a telefonnak gondot, amire ez telepítve lesz. A Low-Energy Bluetooth-t egyébként jellemzően viselhető kütyük használják, ezzel a lépéssel tehát már az ilyen megoldások felé is nyit a Nokia. Végül még előzetesen fény derült arra is, hogy a szóban forgó csomagnak köszönhetően minden eddiginél kényelmesebben lehet majd változtatni a kijelző fényerejét. Saját korrekciós beállítás alkalmazható a különböző automatikus fényerőszinteknél, így elérhető például, hogy sötétben még kisebb legyen a fényerő, közepes környezeti fénynél pedig éppen ellenkezőleg, világosabb legyen a megszokottnál a megjelenítő. Ezeken felül még több módosítás is lehet a Cyanban, de egyelőre nem kaptunk részletes listát.

Az eddigi trendek alapján arra gondolhatnánk, hogy a frissítést ezúttal is az aktuális csúcsmodellek valamelyike, a Lumia 1520 vagy a Lumia 930 kapja meg először, de ezúttal nem így lesz. A Nokia éppen ellenkezőleg járt el, és a középkategória alján tanyázó Lumia 625-öt vették először kezelésbe, ami a Lumia 520 mögött a világ második legnépszerűbb Windows Phone rendszerű mobilja. Az AdDuplex legfrissebb adatai szerint a teljes WP piac mintegy 7,3 százalékát tudhatja magáénak ez a telefon, így nem csoda, ha erre helyezi a prioritást a Nokia. De akkor miért nem a Lumia 520 került célkeresztbe, ha a népszerűség döntött? Nos, a válasz igen egyszerű; ennek a hardvere nem támogat minden újítást, ami a Cyan frissítés velejárója lenne.

Az újdonság egyelőre nem jut el minden felhasználóhoz, a jelentés szerint csak szűkebb körben került bevetésre tesztelési jelleggel. Tajvan, Spanyolország és Finnország érintett a Nokia Lumia Cyan frissítés kapcsán, tehát meglehetősen szétszórták a világban a kiindulópontokat. Amennyiben már nem üti fel a fejét semmilyen váratlan probléma az első frissítéseket követően, kezdetét veheti a további terjeszkedés, és a többi Lumia 625 tulajdonos is meg fogja kapni, ezt követően pedig „sorban állhat” a többi Lumia modell is az újításokat szállító firmware-ért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward