USB portra illeszti a 4K-s kamerákat az Elgato újdonsága

Az új kiegészítő a már kapható Cam Link alapjaira épít, de a Full HD mellett már a 4K-s videókat is kezeli.

USB portra illeszti a 4K-s kamerákat az Elgato újdonsága

Az Elgato egy hasznos kis kiegészítőt dobott piacra, amely elsősorban a streamerek számára lehet érdekes, ők ugyanis a HDMI porttal ellátott kamerákból streaming kamerát hozhatnak létre, ami közvetlenül USB porton keresztül csatlakozhat az adott PC-hez vagy Mac-hez. Az eszköz igazából már eddig is elérhető volt kereskedelmi forgalomban Cam Link néven, Full HD támogatással, ám a friss kiadás végre a 4K-s kamerákat is támogatja.

Galéria megnyitása

A Cam Link 4K használatához egy kompatibilis digitális tükörreflexes fényképezőgépre, egy akciókamerára, vagy egyéb olyan HDMI videó kimenettel ellátott kamerára lesz szükség, amely szerepel a kompatibilitási listán. A kamera HDMI alapú videó jelét a Cam Link 4K fogadja, amely USB 3.0-s porton keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.

Galéria megnyitásaArra azonban érdemes felkészülni, hogy legalább negyedik generációs Core i5-4000-es sorozatú, illetve ezzel egyenértékű processzorral szerelt rendszerre lesz szükség a zavartalan streameléshez, illetve videó rögzítéshez. A Cam Link 4K sajnos csak az 1920 x 1080 pixeles videó folyamoknál képes 60 FPS biztosítására, a 3840 x 2160 pixeles felbontású tartalmaknál be kell érni 30 FPS-sel. A gyártó szerint az újdonságnak köszönhetően könnyedén kiválthatók a streamelésre használt webkamerák, ha rendelkezünk megfelelő minőségű kamerával vagy fényképezőgéppel, de egy akciókamera is jó választás lehet. Ezeknél az eszközöknél a későbbi publikálásra szánt videókat rögtön az adott PC merevlemezére rögzíthetjük, így nem kell bajlódni a memóriakártyákkal, valamint attól sem kell félni, hogy idő előtt betelik a memóriakártya – a szabad HDD/SSD kapacitást azért érdemes ellenőrizni felvétel előtt.

Az újdonság Windows fronton 64-bites Windows 10-es kiadást, macOS fronton pedig legalább 10.12-es verziószámú operációs rendszert igényel, használata viszontegyszerű lesz: csak csatlakoztatni kell az egységet a rendszerhez, majd a kamerát is hozzákapcsolhatjuk, innentől aztán egyszerű webkameraként jelenik meg a DSLR, az akciókamera, vagy a hagyományos videókamera a különböző alkalmazásokban.

Az Elgato Cam Link 4K már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 129,95 dollár, csak úgy, mint a Full HD változaté. A kompatibilis kamerák listáját itt taláják az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap