Shop menü

USB-C PORTTAL ÉS BEÉPÍTETT DOKKOLÓVAL ÉRKEZIK A LEGÚJABB ÜZLETI ASUS MONITOR

Az új üzleti monitor GamePlus módot és Adaptive-Sync támogatást is kapott.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
USB-C porttal és beépített dokkolóval érkezik a legújabb üzleti ASUS monitor

Az ASUS kínálatában egy ütőképes üzleti monitor jelent meg a VA27ECPSN formájában, amely 27 hüvelykes Full HD IPS kijelzőt kapott, 75 Hz-es képfrissítési rátával üzemel, és még egy beépített USB-C portos dokkoló is jelen van a fedélzetén.

Galéria megnyitása

Az új üzleti monitor három oldalon vékony kerettel rendelkezik, így több monitorból álló megjelenítő rendszerek alapjaként is hatékonyan helytállhat. Az egyszerű dizájn ezúttal remek felszereltséget takar, ugyanis az 1920 x 1080 pixeles natív felbontású IPS panel villódzás-mentes háttérvilágítással, illetve csökkentett káros kékfény kibocsátással dolgozó üzemmóddal egyaránt rendelkezik, és még Adaptive-Sync támogatást is kapott a még folyékonyabb képi megjelenítés biztosítása érdekében. Ez utóbbi a 48 Hz és 75 Hz közötti frekvenciatartományon belül működik.

Galéria megnyitása

A 16:9-es képarányú panel tipikus fényerőssége 300 nit, míg a tipikus kontrasztarány 1000:1 értéket képvisel, vagyis ezen a téren átlagosnak mondható. A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező panel GtG válaszideje 5 ezredmásodperc, míg az általa megjeleníthető színárnyalatok száma 16,7 millió, azaz 8-bites panellel lehet dolgunk.

Galéria megnyitása

Az elsősorban irodai munkára szánt monitor adatlapján nem szerepel adat, ami a színhűséggel kapcsolatban adna tájékoztatást, az viszont kiderül, hogy a termék kijelzőjét egy DisplayPort 1.2-es, egy HDMI 1.4-es, illetve egy USB-C porton keresztül tölthetjük meg tartalommal. Az USB-C port a DisplayPort Aternate Mode mellett 65 W-os töltőteljesítményt is biztosít a csatlakozó noteszgép számára, plusz egy háromportos USB 3.2 Gen1 Type-A hubhoz, valamint egy 100 Mbps-os Ethernet porthoz is hozzáférést nyújt. Az új monitor még egy fejhallgató kimenettel, valamint két darab 2 W-os beépített hangszóróval is rendelkezik.

Noha üzleti monitorról van szó, a Splendid Technológia mellett GamePlus támogatás is jár hozzá, valamint a színhőmérsékletet is lehet módosítani, méghozzá négy módban. Szemeink védelméről az EyeCare+ technológia gondoskodik, ami villódzás-mentes háttérvilágítást és csökkentett káros-kékfény kibocsátást biztosít.

Galéria megnyitása

A gyári állvány a kijelző döntésére (+35/-5 fok), elforgatását (+/-180 fok), pivot/portré módba történő forgatását, illetve magasságának állítását (0-150 mm) teszi lehetővé, azaz remek testreszabhatóságot biztosít. A hátoldalon VESA 100-as furatok is helyet kaptak, így flexibilis karra, illetve konzolra is felszerelhető a monitor. Ebben az esetben arra kell készülni, hogy állvány nélkül 3,64 kilogrammot nyom a mérlegen az újdonság.

Az ASUS VA27ECPSN várhatóan hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árára viszont még nem derült fény.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére