USB 3.0-s monitort mutatott be a 3M

A Samsung USB 2.0-s portokat használó monitoráról néhány napja számoltunk be, ám most egy újabb vállalat tűnt fel az USB-s megjelenítők piacán, aki nem más, mint a 3M. A 3M mérnökei A Samsunggal ellentltben már nem USB 2.0-s, hanem USB 3.0-s portokat használnak a monitorhoz, amelyeken keresztül a megjelenítő áramellátása és a digitális videó jel átvitele egyidejűleg megoldható.

USB 3.0-s monitort mutatott be a 3M

A Samsung USB 2.0-s portokat használó monitoráról néhány napja számoltunk be, és most egy újabb vállalat tűnt fel az USB-s megjelenítők piacán, ami nem más, mint a 3M. A 3M mérnökei A Samsunggal ellentétben már nem USB 2.0-s, hanem USB 3.0-s portokat használnak a monitorhoz.

A 3M USB 3.0-s monitora az első olyan megjelenítő, amely az USB 3.0-s szabványra épül. A 18,5"-es kijelzővel 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel és természetesen ledes háttérvilágítással büszkélkedik, ez elengedhetetlen az alacsony fogyasztáshoz. Az LCD panel kontrasztaránya 1000:1, míg fényereje 250 cd/m2-es értéket képvisel. Az új monitor egyetlen hátránya, hogy nem egy, hanem két darab USB 3.0-s portot igényel, márpedig jelenleg azok a rendszerek, amelyek egyáltalán rendelkeznek USB 3.0-s támogatással, pont két portot tartalmaznak. Egyetlen USB 3.0-s port 7W-nyi teljesítménnyel áll az eszközök rendelkezésére, ám a monitor 8W-ot eszik, tehát kell a két port.

Azáltal, hogy USB 3.0-s porton keresztül oldják meg az áramellátást és a jelátvitelt, egyszerűsödik a monitor felépítése,  ezáltal pedig olcsóbbá válik az előállítás és ezzel egy időben a monitor gyártásakor felmerülő környezetterhelés mértéke is csökken.

Az USB 3.0-s technológia elterjedése jelenleg is folyamatban van, így mire a monitor az év vége felé piacra kerül, addigra talán már négyportos alaplapok is lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward