Unja a hívásvárakoztatást? Akkor a Google Assistant újításának örül majd

A Google már arra is lehetőséget nyújt, hogy a szolgáltatóknál a mesterséges intelligencia várakozzon az ember helyett.

Unja a hívásvárakoztatást? Akkor a Google Assistant újításának örül majd

A Google folyamatosan azon van, hogy az Assistant szolgáltatást a lehető legtöbb funkcióval vértezze fel. És ez a digitális asszisztens már képes arra is, hogy a zavaró hívásokat megszűrje egy fejlesztése révén, most pedig ismételten a hívások kezelésével kapcsolatos újításról számolhatunk be.

Hold for Me címszó alatt vezeti be a Google az Assistant révén azt a megoldást, aminek köszönhetően az embereknek nem kell majd többé folyamatosan tartania a kagylót, amikor valami olyan számot tárcsáz, melynél várakoztatás van beállítva. Valószínűleg mindenki járt már úgy, hogy szolgáltatók, nagyobb vállalakozások, esetleg orvosi irodák tárcsázásakor hosszú perceket, akár fél órát is vártak arra, hogy egy ügyintézővel beszélhessenek. Nos, a Hold for Me révén ez az idő tűnhet el szinte teljesen.

A Google Assistant az újítás nevének megfelelően gyakorlatilag tartja majd a vonalat addig, amíg a rendszer várakoztatja a felhasználót. És ez idő alatt így a készülék tulajdonosa lényegében azzal foglalja el magát, amivel csak szeretné. Sokszor a munkájukat kell azért megszakítania az embereknek hosszabb időszakokra, hogy elintézzenek valamilyen fontost hívást. És az elúszott időnek a jelentős részét emésztheti fel kizárólag az, hogy tartja a telefont és csak várakozik. De a Hold for Me megpróbál ezen változtatni.

Galéria megnyitása

Az újdonság „átveszi” a hívást, és nagy pontossággal tudja azt figyelni, hogy a telefon másik végén csak a zenem vagy az előre felvett hangsáv ismétlődik folyamatosan. Ha pedig végül beleszól az ügyintéző, akkor az okostelefon azonnal figyelemfelkeltő módon jelez az ember számára, hogy már beszélhet az ügyintézővel. A Google Telefon alkalmazásba bekerülő fejlesztés a Duplex technológiát használja ki, és mivel ez már az eszközön futó gépi tanulással működik, így a hívások hanganyagát sem kell sehova továbbítani, vagy akár tárolni.

A Google Assistant ezzel a fejlesztéssel és a korábban bevezetett hívásszűréssel együtt már igazán modern élményt képes biztosítani az emberek számára az egyszerű telefonbeszélgetések során. A Hold For Me funkciót most még manuálisan kell engedélyezni a támogatott eszközökön a Google Telefonon belül az alkalmazás beállítások lapján.

Galéria megnyitása

Valószínűleg senkit nem fog meglepni, de egyelőre csak angol nyelven működik a szolgáltatás, és jelenleg még kizárólag az Egyesült Államokban lehet igénybe venni. A Google által most bejelentett Hold for Me funkció elsőként a Pixel 4a 5G és a Pixel 5 okostelefon esetében érhető el. Jelenleg még nem igazán lehet azt rásütni, hogy teljesen kész lenne, sokkal inkább előzetes próbaverzióban fut. Idővel elérhető lesz minden Pixel modellre, és más okostelefonok számára is, továbbá bővül majd a nyelvtámogatás és a regionális korlátozás is lazulni fog. Sőt mi több, akár harmadik féltől származó tárcsázókba is bekerülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap