Univerzális processzorhűtő a Xigmatektől

A Xigmatek lerántotta a leplet Aegir SD128264-es típusjelzéssel ellátott processzorhűtőjéről, amely egy nagyteljesítményű, univerzális megoldásnak minősül. Az újdonság a D.L.H.D.T (Double Layer with Heat Pipe Direct-Touch) technológiával rendelkezik és ahogy az a rövidítésből már kiderülhetett, a rajta elhelyezett hőcsövek a hatékonyabb hőátadás érdekében közvetlenül érintkeznek a processzor felületével.

Univerzális processzorhűtő a Xigmatektől

A Xigmatek lerántotta a leplet Aegir SD128264-es típusjelzéssel ellátott processzorhűtőjéről, amely egy nagyteljesítményű, univerzális megoldás. Az újdonság a D.L.H.D.T (Double Layer with Heat Pipe Direct-Touch) technológiával rendelkezik és ahogy az a rövidítésből már kiderülhetett, a rajta elhelyezett hőcsövek a hatékonyabb hőátadás érdekében közvetlenül érintkeznek a processzor felületével.

Az új hűtő négy darab rézből készült, egyenként 6 mm-es átmérővel rendelkező hőcsövet tartalmaz, amelyek mellett találunk még két darab 8 mm-es átmérővel rendelkező példányt is. Maga a hűtő 130 x 66,4 x 159 mm-es mérettel, valamint 630 grammos súllyal rendelkezik és gyárilag egy 120 mm-es átmérőjű ventilátort tartalmaz. A hosszú élettartamot (50000 óra) garantáló speciális golyóscsapággyal és négy darab fehér leddel felszerelt légkeverő a percenkénti 1000-es és 2200-as közötti fordulatszám tartományban dolgozik. A ventilátor üzemi zajszintje 20 dB(A) értéket képvisel. A gyártó ugyan egyetlen légkeverővel dobja piacra a processzorhűtőt, de természetesen igény esetén még egy 120 mm-es átmérőjű ventilátort is elhelyezhetünk az egységen. A rögzítésről rezgéselnyelő gumi lábak gondoskodnak.

A Xigmatek Aegir SD128264 az Intel LGA-775/1156/1366 és az AMD Socket AM2/AM2+/AM3-as tokozással rendelkező processzoraihoz egyaránt passzol. Az újdonság hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban is, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Az új hűtőről további információkat a gyártó hivatalos weboldalán találnak az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward