Univerzális FSP notebook tápadapter, ami USB 3.0-s hub is

Az NB H sorozatban kétféle termék kap helyet, amelyek a világon elsőként tartalmaznak USB 3.0-s hubot.

Univerzális FSP notebook tápadapter, ami USB 3.0-s hub is

A tápegységek szegmensében ismertnek és elismertnek számító FSP lerántotta a leplet a világ első olyan univerzális noteszgép tápadapter sorozatáról, amelynek tagjai USB 3.0-s hubot is tartalmaznak. A koncepció különösen jó, hiszen az USB 3.0-s hub jóvoltából extra USB 3.0-s portokhoz juttathatjuk laptopunkat plusz kiegészítő használata nélkül, hisz a tápadaptert úgyis magunkkal kell cipelnünk. Ezeket a portokat természetesen adatátvitelre és/vagy mobileszközök akkumulátorának töltésére is használhatjuk.

An NH B sorozatú termékekből első körben kétféle változat kerül az üzletek polcaira: az egyik 110 wattos, a másik pedig 65 wattos teljesítménnyel áll a noteszgépek rendelkezésére.

Az FSP NB H sorozatú notebook tápegységei meglehetősen kompaktak: mind a 65 wattos, mind pedig a 110 wattos példány mérete vetekszik egy átlagos szemüvegtokéval. Az univerzális újdonságok mellé gyártójuk hétféle tápcsatlakozóból álló készletet mellékel, így a kereskedelmi forgalomban kapható noteszgépek 99%-ával kompatibilisek az NB H sorozat tagjai. A friss tápegységek 19 voltos feszültséggel állnak az adott konfiguráció rendelkezésére; a 110 wattos modellnél 5 amperes, a 65 wattosnál pedig 2,94 amperes áramerősséggel lehet gazdálkodni a gyártói adatlap szerint.

Az NB H sorozat két tagja között természetesen nem csak teljesítményben, hanem méretben és felszereltségben is van különbség. Az NB H 65 egy pici, helytakarékos megoldás, amelyen két darab USB 3.0-s port kapott helyet – ezeknél az 5 voltos feszültség mellé portonként 1 amperes áramerősség tartozik. Emiatt a notebook tápegység-rész 55 wattos, a kétportos USB 3.0-s hub pedig 10 wattos teljesítményt képes leadni egyidejűleg.

NB H 65

Az NB H 110 esetében a nagyobb teljesítményhez testesebb ház is jár, cserébe viszont kettő helyett három darab USB 3.0-s portot kapunk. Maga a notebook tápegység-rész 95 wattos teljesítményt kínál, az 1 amperes USB 3.0-s portokon keresztül pedig összesen 15 wattnyi töltő-teljesítmény áll rendelkezésre. Természetesen ezek a portok is használhatóak adatátvitelre, ha a hubot az adott notebook egyik szabad USB portjára kapcsoljuk, sőt, az USB 3.0 hub funkcionalitás használatához még arra sincs szükség, hogy a tápegység éppen csatlakozzon az elektromos hálózatra.

NB H 110

A 87% körüli hatásfokkal dolgozó tápegységek túlárammal, túlfeszültséggel, túlterheléssel, túlmelegedéssel és rövidzárral szemben egyaránt rendelkeznek védelemmel.

Az NB H 65 várhatóan 54,99 eurós, az NH B 110 pedig várhatóan 69,99 eurós listaáron kerül az üzletek polcaira, megjelenésükre azonban majd csak valamikor októberben számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward