Újraélesztette a Nokia 5310 zenemobilt a HMD Global

A mostani modell nem viseli az XpressMusic nevet, de lélekben egyértelműen azt az irányvonalat képviseli.

Újraélesztette a Nokia 5310 zenemobilt a HMD Global

A HMD Global elképesztően sok egyszerű mobiltelefont ad még el napjainkban is, és egy-egy újra visszahozott modellnév különösen nagy népszerűséget tud hozni a vállalat számára. Meg némi marketingértéke is van a dolognak, ami nem elhanyagolható. Ezúttal a Nokia 5310 XpressMusic lett leporolva, és egészen korrekt módon modernizálva, de az XpressMusic márkanevet ennek nem licencelte a vállalat.

Galéria megnyitása

Az újdonság nagyon szemrevaló dizájnt kapott, az egész annyira lekerekített, mint egy szappan, még a megjelenítő mellett is szélesen ível az üveg felület, de persze a megjelenítő teljesen sík. Egy szimpla 2,4 colos, 320 x 240 pixeles felbontású TFT LCD panelt használtak itt a tervezők. A képernyő mellett a kereten szilikon gombok lettek elhelyezve. Az egyik oldalon a hangerőt lehet szabályozni, a másikon pedig már a zenelejátszó vezérlői vannak. Egy gombnyomással, a képernyő felnyitása nélkül lehet számot váltani, és a lejátszást szüneteltetni.

Galéria megnyitása

Rendelkezik a készülék FM rádióval, és MP3 lejátszó funkcióval is. A készülék csak 16 megabájtnyi helyet nyújt, így zenék tárolására nem alkalmas alapból, de microSD kártyát lehet beletolni 32 GB-os méretig. A feature phone-ok általában nagyon gyenge hangszórókat szoktak kapni, de a Nokia 5310 állítólag egészen korrekt minőségben fog megszólalni. Külön ki kell emelni, hogy itt a HMD Global szakemberei tisztességes, előre figyelő sztereó hangszórókat használtak párban, alul és felül is van egy hangkeltő. A felső hangszóró fog munkába állni a telefonbeszélgetéseknél, nem használ erre külön egységet a telefon.

Galéria megnyitása

A MediaTek MT6260A lapka került a mobilba mindössze 8 MB rendszermemória társaságában. Viszont ez elegendő is, hiszen a Series 30+ operációs rendszert kell csak mozgásba lendíteni a rajta futó alkalmazásfelhozatallal. Itt a kapcsolati lehetőségeket sem lehet hosszasan sorolni, nincs még 3G támogatás sem, az FM rádió mellett csak Bluetooth 3.9 modul kapott helyet, ami például headset használatára elegendő. Egy és kettő SIM kezelésére felkészített kivitel is érkezik.

Galéria megnyitása

A Nokia 5310 fekete és piros színben lesz megvásárolható, mind a kettő színopció piros színű szilikonos betéttel lesz kombinálva. Mindössze 88,2 grammot nyom a termék, de 13,1 milliméter vastag, amihez persze csak 123,7 x 52,4 négyzetmilliméteres felület társul. Nem esett szó arról, hogy kamerával is rendelkezik a szerkezet, de ettől igazából nem is kell túl sokat várni. Mindössze VGA minőségű képeket tud készíteni a termék, de van LED-es segédfénye, amit elemlámpaként is lehet alkalmazni.

Galéria megnyitása

A termék egy 1200 milliamperes akkumulátorral lett ellátva, ami cserélhető bármikor a felhasználó által. A mobil készenléti ideje eléri akár a 30 napot is, de egyébként folyamatos telefonálással mindössze 7,5 órát húz ki. A töltését Micro-USB csatlakozón keresztül lehet megoldani, és egyébként a 3,5 milliméteres Jack aljzat sem hiányzik a keretről.

A Nokia 5310 még ebben a hónapban kereskedelmi forgalomba fog kerülni, és globálisan elérhető lesz. Európában a masina 39 euróba fog kerülni, ami nem sok, persze a helyén kezelendő ez a mobil.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap