Újításokkal készül a Felfedezés szekcióban az Instagram

A vállalat látja, hogy óriási a potenciál a Felfedezésben, és éppen ezért új fejlesztéseket vezet itt be.

Újításokkal készül a Felfedezés szekcióban az Instagram

Az Instagram fejlesztői brigádja legtöbbször a Történetek felületen vezet be újabbnál újabb lehetőségeket, de ezúttal a Felfedezés számára is jutott néhány módosítás, ezekkel ismerkedhetünk most meg. Van olyan változás, ami már most is él, és van, ami csak később fog megjelenni.

Az Instagram Felfedezés funkciójának újításai részben egy dizájnváltásban fognak megmutatkozni, részben pedig néhány új opcióban, és az ide bekerülő tartalmak is tovább gyarapodnak. A megjelenést tekintve az változott, hogy a Felfedezés megnyitását követően a felső sávban a kategóriák már máshogyan fognak megjelenni. A korábbinál több téma került az előtérbe, így több dolog keltheti fel a felhasználók érdeklődését. Fontos, hogy itt már nincsenek előnézeti képek, így nagyobb hely jut a bejegyzések számára.

Újítás a Felfedezés esetén, hogy már nincsen külön lap az ajánlott témák számára, hanem mindig azok jelennek meg alapértelmezetten, és ha valamilyen más tartalmat szeretne magának keresni az ember, akkor átválthat a megfelelőnek vélt témára. Visszamenni pedig egy egyszerű vissza gombbal lehet, nem kell a „Neked” fület keresni. Korábban testre szabható volt a Felfedezés, most viszont már nem lehet egyszerűen levenni érdektelen kategóriákat, és a sorrend sem módosítható. Ez bizony sajnálatos, de remélhetőleg a jövőben újra lesznek testre szabási lehetőségek.

Galéria megnyitása

Van két új kategória is a Felfedezésen belül, és ezek az első kettő helyre lettek beemelve. Az egyik az IGTV, a másik pedig a Bolt. A vállalat természetesen hangsúlyozza, hogy ezek azért jelentek meg itt, hogy a felhasználóknak új lehetőségeket teremtsenek, de egyértelmű, hogy itt a saját érdekeitől vezérelten cselekedett. Az IGTV kiemelésével a cég szeretné népszerűsíteni a videós szekcióját, ami a várakozásaival ellentétben egyelőre alul teljesít, a Bolttal pedig az üzleti partnereknek szeretne kedvezni, itt ugyanis kizárólag olyan bejegyzések fognak felbukkanni, amelyek nemcsak, hogy termékekről készült felvételeket tartalmaznak, hanem a vásárlási lehetőséget is biztosítják. Az Instagramon néhány régióban már úgy lehet megvenni a hirdetett termékeket, hogy el sem kell hagyni a programot, így pedig már új dolgok is könnyen találhatóak.

Galéria megnyitása

És már a Történetek is be fognak gyűrűzni a Felfedezés részre. Napjainkban több mint 500 millióan fogyasztják a Történetekbe feltöltött képeket, videókat, és az Instagram szeretné azt elérni, hogy ne csak a közvetlen követők, érdeklődők láthassák a történeteket, hanem azok is, akik a Felfedezés részre tévednek. Az átalakított felületen már ugyanúgy megjelenhetnek majd a témához és érdeklődési körökhöz passzoló Történetek, mint a normál bejegyzések. Most még ezzel nem lehet találkozni élesben, de a következő hetekben ezt az újítást is el fogja vezetni a vállalat.

Az Instagram friss közleménye szerint a felhasználóknak már több mint a fele szokta havi rendszerességgel nézni a Felfedezést. És a cég szeretné elérni, hogy ez az arány még nagyobb legyen. Elkötelezett az iránt, hogy a Felfedezés részen a regisztráltak elé tárja azokat a tartalmakat, amik relevánsak lehetnek, de olyanok töltötték fel, akiket nem követnek. A mostani újításokhoz nem szükséges frissíteni az alkalmazást, mindenki az új felületét láthatja majd a Felfedezésnek a megnyitást követően.

Instagram: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap