Újabb ultrahordozható noteszgép a Lenovo-tól

A Lenovo ThinkPad noteszgép családjában rengeteg vonzó darab foglal helyet, ám a legfrissebb hírek szerint a kínálat a nem is oly távoli jövőben ismét bővül, ezúttal egy ultra hordozható konfigurációval, ami a Lenovo ThinkPad X100e típusjelzést kapta.

Újabb ultrahordozható noteszgép a Lenovo-tól

A Lenovo ThinkPad noteszgép családjában rengeteg vonzó darab foglal helyet, ám a legfrissebb hírek szerint a kínálat a nem is oly távoli jövőben ismét bővül, ezúttal egy ultrahordozható konfigurációval, ami a Lenovo ThinkPad X100e típusjelzést kapta.

Az újdonság a megszokottal ellentétben most nem az Intel, hanem az AMD platformjára épül. A termék egy 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkedik, amelynek natív felontása 1366 x 768 pixeles. A rendszer "lelkét" egy 1,6 GHz-es Athlon Neo processzor alkotja, memóriából pedig összesen 4 GB-nyi került a vékony és könnyű notebookba. Az adatok tárolásáról igényeinknek megfelelően 160 GB-os, 250 GB-os vagy 320 GB-os mobil merevlemez gondoskodhat. A termékben Radeon HD 3200-as sorozatú integrált videó vezérlő teljesít szolgálatot.

Az X100e extrák tekintetében tartalmaz kártyaolvasót és egy 0,3 Megpaixeles webkamerát is, de a kínálatban WiFi és Bluetooth, többérintéses technológiával felvértezett touchpad, Gigabites Ethernet vezérlő, valamint opcióként akár beépített GPS vevő is tartozik. A rendszer tápellátásáról három- vagy hatcellás akkumulátorral gondoskodhatunk, utóbbi alkalmazásakor 5 órányi üzemidőre lehet számítani egyetlen töltéssel.

A tetszetős és specifikációit tekintve vonzó készülék WIndows XP vagy Windows 7 operációs rendszerrel lesz megvásárolható, az alapmodellért 449 dollárt kérnek majd el. A termék a külföldi források szerint január folyamán debütál, valamikor a CES 2010 előtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward