Új Xbox 360 frissítés holnaptól

Az új firmware új védelmi rendszert léptet életbe az Xbox 360-as DVD lemezek olvasásánál

Új Xbox 360 frissítés holnaptól

Pár weblap tegnap azzal sokkolta a felhasználókat, hogy a holnapi naptól érkező új Xbox 360-as rendszerfrissítés tönkreteheti a konzolok kis százalékában a DVD olvasókat. A Microsoft gyorsan bejelentette, hogy tud a dologról és mivel online módban érzékelni tudja is ezt a hibát, ezért azoknak akiket ez érint ingyen ad egy 250 GB-os új Xbox 360 modellt.

Mára kiderült, hogy ezt az update-et már megkaptuk, tehát akinek most megy az Xbox 360 konzolja, annak a holnapi update már nem fogja tönkretenni.

A holnaptól érkező update viszont pár fontos újítást hoz, többek között az új XGD3 DVD szabvány támogatását, amely lehetővé teszi 1GB-tal több lemezhely használatát a DVD-ken azáltal, hogy kiiktatja a régi kalózkodás elleni védelmet és újat épít be. A múltban egyes kalózkodás elleni megoldások (például az AP2.5) csak néhány DVD meghajtóban működtek és a régi gépeknél, amik nem támogatták, kikapcsoltak. Az új rendszertől azt várja a Microsoft, hogy nem lesz ilyen egyszerű megkerülni.

Az új rendszerfrissítés felülírja a meghajtók firmwarét, aminek eredményeképp a tört szoftver teljesen eltűnik, tehát a feltört Xbox újra úgy fog viselkedni, mint a bolti példányok.

Mostantól a futó játékok majd nem csak első elinduláskor tudják ellenőrizni a lemezt, hanem a játék futtatása közben is, ami miatt az MS reményei szerint sokkal nehezebb lesz a rendszert megkerülni. Ilyenkor, ha a futó játék rájön, hogy kalózpéldány, vissza tud váltani demó módba, vagy pedig le tudja lőni magát. Persze, hogy ez működjön ahhoz a programozóknak így kell megírniuk a játékot, tehát az új másolásvédelem csak a jövőben megjelenő szoftverekben debütálhat.

Ha valakinek a pár nappal ezelőtt érkezett frissítés tette volna tönkre a gépében a DVD meghajtót, az látogasson el a www.xbox.com/support/contactweblapra és vegye fel a kapcsolatot a Microsoft-al, hogy a cég le tudja ellenőrizni a hibát és ki tudja cserélni az érintett konzolt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward