Shop menü

ÚJ VR SZEMÜVEGET JELENTHET BE A HTC

A Sony pedig szoftveresen is felkészült a PS VR2 PC-s kapcsolatra.
Török Roland
Török Roland
Új VR szemüveget jelenthet be a HTC

A HTC régóta próbál újra versenybe szállni a Metával, amire nagyon is szükség lenne. Ahogy láthattuk, a Vision Pro megjelenése összességében jó hatással volt a Quest 3 szoftveres fejlődésére is, egy erős konkurens pedig újabb löketet adhatna a VR, pontosabban a kevert valóság univerzumnak. 

A HTC most egy új videóval jelentkezett, amiben meglepően erős szerepet kapott a videojátékok bemutatása. Ha tényleg ez lesz az új eszköz fő iránya, akkor a HTC hosszú idő után újra egy játékosoknak készült headsettel készülhet. 

A HTC VIVE Cosmos annak idején nem sikerült túl jól, a többi HTC szemüveg pedig inkább a vállalkozásokat vette célba. A „hamarosan érkezik” címkével befejezett videó alapján nemsokára megismerhetjük a dolgok mögött húzódó rejtélyt. 

A HTC új szemüvege valószínűleg Snapdragon XR2+ Gen 2 rendszerrel lesz ellátva, legalábbis a Qualcomm korábban a HTC-t is megjelölte, mint aki ezt az egységet használja. Ha ez valóban így lesz, akkor az azt jelenti, hogy a készülék erősebb lehet a Meta Quest 3-nál is, az ugyanis csak a XR2 Gen2-t használja , ami 15% GPU, 20% CPU teljesítmény különbséget jelent, mindez pedig 50%-os energiahatékonyság és nyolcszoros MI teljesítmény mellett. 

Galéria megnyitása

Emellett a Sony is készülődik a PS VR2 PC-s csatlakozást illetően, hiszen megjelent a Steam áruházban a kapcsolatot segítő alkalmazás. A PS VR2-t amennyiben a számítógépünkre szeretnénk majd kötni, akkor szükségünk lesz majd egy kiegészítő megvásárlása, és ennek az alkalmazásnak a használatára. 

A PS VR2 azonban számítógépen nem fog tudni használni rengeteg olyan fontos funkciót, mint az adaptív kontroller, Sense rezgés, headset rezgés, HDR támogatás és szemkövetés, vagyis egy elég gyenge tudású szemüvegként fog csak majd tudni funkcionálni. 

A PS VR2 adapter augusztus 7-től lesz majd elérhető.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére