Új, ütős VAIO notebookok a Sony-tól

Új, ütős VAIO notebookok a Sony-tól

A Sony VAIO notebook termékcsaládja új modellekkel bővült, amelyek között ultravékony és ultrakönnyű, valamint kicsit robosztusabb, nagyobb teljesítményt kínáló modelleket egyaránt találnak a vásárlók.

Sony VAIO X: pehelysúlyú versenyző

A jövő hónap folyamán forgalomba kerülő VAIO X modell a világ legkönnyebb noteszgépe címért száll majd harcba. Az újdonság mindössze 700 grammot nyom majd a mérlege és fekete vagy arany színű kivitelben lesz elérhető. Az újdonság szénszálas házzal büszkélkedik, tulajdonképpen ezzel is magyarázható a rendkívül kis súly. A termék 11,1 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítású LCD kijelzőt tartalmaz, ami 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A processzor szerepét egy 2 GHz-es órajelen ketyegő Intel Atom Z550-es egységre bízzák, míg rendszermemóriából 2 GB-nyi áll majd rendelkezésre. Az újdonság alaplapja pedig az Intel US15W kódnévvel ellátott megoldására épül, tehát GMA 500-as sorozatú integrált videó vezérlővel érkezik. Az adattárolásról egy SSD meghajtó gondoskodik, ami akár 128 GB-os kapacitású is lehet.

A Sony újdonsága a felsoroltakon kívül Gigabites Ethernet vezérlő, WiFi 802.11 b/g/n adaptert, Motion Eye webkamerát és beépített mikrofont valamint memóriakártya olvasót is tartalmaz, sőt, opcióként akár Bluetooth vagy 3G támogatással is elérhető lesz. A extra nagykapacitású akkumulátort választva a rendszer 14 órán át lesz képes üzemelni egyetlen töltéssel, míg az alap akkumulátorral három és fél órán keresztül használhatjuk majd. A termék Windows 7 Home Premium operációsrendszerrel kerül forgalomba, alapára pedig 1300 dollár magasságában fog elhelyezkedni. A jövő hónap folyamán a Észak-Amerikában jelenik meg.

Soni VAIO CW: itt már inkább a teljesítmény számít

Az X sorozatú megoldással ellentétben a CW családba tartozó noteszgép már nagyobb súllyal és nagyobb kijelzővel rendelkezik, de ezzel együtt nagyobb teljesítményt is kínál az erősebb processzor jóvoltából. A CW sorozatú noteszgép szintén WIndows 7 operációsrendszerrel kerül majd forgalomba, ám már nem 11,1 hüvelykes, hanem 14 hüvelykes ledes háttérvilágítású LCD kijelzőt tartalmaz, amelynek natív felbontása megegyezik a 11,1 hüvelykesével, azaz 1366 x 768 pixeles értéket képvisel.

A CW noteszgép 2,8 GHz-es Core 2 Duo T9600-as processzort, akár 8 GB-nyi rendszermemóriát és maximum 500 GB-os mobil merevlemezt hordoz magában. A videokártya szerepét itt már egy ütősebb megoldásra osztották: a rendszerben egy 512 MB-os GeForce GT 230M modell vagy egy 256 MB-os GT 210M videokártya foglal helyet választásunktól függően. A 2,4 Kg-os noteszgép ExpressCard/34 bővítőhellyel, motion Eye webkamerával, DVD vagy Blu-ray meghajtóval és HDMI kimenettel egyaránt fel van szerelve, de opcióként akár Bluetooth támogatást is kérhetünk bele. A CW noteszgép akkumulátora két és fél órányi DVD lejátszást vagy akár négy órányi üzemidőt kínál egyetlen feltöltéssel.

A VAIO CW alapára 800 dollár, a terméken Windows 7 Professional operációsrendszer fut.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward