Shop menü

ÚJ SZÜLŐI FELÜGYELETI ESZKÖZÖKET VEZET BE A META

A Meta szerint a fiatalok közösségi oldalaktól való függőségére oda kell figyelni, és ehhez a szülőknek is megfelelő funkciókat kell biztosítani.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új szülői felügyeleti eszközöket vezet be a Meta

Már évek óta vannak a Facebookon és az Instagramon is olyan funkciók, melyekkel a szülők képesek lehetnek felügyelni a gyermekeik felhasználói aktivitását. Ezek szerteágazó lehetőségeket nyújtanak, és már a Messenger esetében is erősíteni fog ebből a szempontból a Meta.

Néhány évvel ezelőtt volt egy nagyobb felfutása a szülői felügyeleti megoldásoknak, mondhatni trendi volt ilyeneket integrálni. Az utóbbi időben viszont ez megint egy kicsit a háttérbe szorult, de a Meta most megmutatta, hogy nem feledkeztek el ezekről teljesen. A Messengernél is új lehetőségek lesznek már a szülői felügyeletre, és ezeket jobbára az anyacég által korábban elindított Family Center keretei között lehet majd elérni, ahol az Instagram, Meta Quest és egyéb platformokhoz kapcsolódó eszközök is rendelkezésre állnak.

Galéria megnyitása

Figyelemmel lehet majd azt követni, hogy a fiatalok mennyi időt töltenek a Messenger használatával, mert bár a kapcsolattartás fontos, de napjainkban már a kommunikációs függőség is komoly problémákat tud okozni a digitális térben. Sok tinédzser túl hosszú időt tölt a kapcsolatok ápolásával, ami pedig ennél is nagyobb baj ezen a fronton, hogy túl sok információt oszt meg másokkal. Az új felügyeleti eszközökkel meg lehet majd nézni a Messengeren elérhető információkat, beállításokat is a gyereke fiókján.

Galéria megnyitása

A biztonságosan összekapcsolt felhasználói fiókoknál a felnőttek látják majd, hogy a csemetéjük mennyi időt lógott a Messengeren egy napon, ezeket az adatokat visszamenőleg is meg lehet majd tekinteni. Értesítéseket küldhet a rendszer, mikor a fiatal egy új személlyel veszi fel a kapcsolatot, módosítja az adatvédelmi beállításait vagy a biztonság terén bármilyen változtatást hajt végre. Arról is kapni fog értesítést a szülő, amikor a gyereke valakit jelent a Metának valamilyen okból kifolyólag.

Azt is láthatják majd a felnőttek, hogy a fiatalok által Messengert sztoriban megosztott felvételeket kik nézhették meg.

Folyamatosan bővülni fog a lehetőségek tárháza a Meta ökoszisztémáján belül. Még ebben az évben jönni fog több funkció is a szüli felügyeltre a Messengeren belül, valamint a vállalat egyéb platformjait érintően is. A Family Center egyre fontosabb része lesz majd a családok életének azáltal, hogy hozzájárulhat a magasabb szintű biztonság eléréséhez.

Sajnos egyelőre nem minden régióban megy a Messengernél a szülői felügyelet, sőt, igazából most még eléggé korlátozott ennek az elérése. Az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban indul a fejlesztés, de fokozatosan ki lesz terjesztve. A következő hónapokban sok más országban is elindulhat az új eszközök használata. 

Galéria megnyitása

A Meta más fejlesztésekkel is szolgálni fog a fiatalok közvetlen védelme érdekében. Az Instagramon a tiniknek már csak úgy küldhetnek olyanok üzenetet, akik nincsenek a követők között, hogy küldenek erről egy kérelmet. Egyszerre csak egy kérelem küldhető, és az elfogadást követően is csak szöveges üzeneteket lehet majd küldeni, képeket, videókat nem, amíg az adott személy nem kerül fel a követők listájára.

Galéria megnyitása

További „fejlesztés”, hogy az Instagramon a tiniknél használt figyelmeztetés, hogy ideje lenne kicsit szüneteltetni az app használatát, ha már hosszú ideje nyomkodják azt, jelen lesz már a Facebookon is. Hamarosan globálisan mindenkinek elérhető lesz az Instagramon a csendes mód, melynek az a lényege, hogy engedi az embereket jobban kikapcsolni. És az Instagramon is fejlődni fognak a szülői felügyeleti lehetőségek.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére