Új sötét módot kapott az androidos Twitter

Elsősorban az OLED kijelzős készülékek tulajdonosai örülhetnek ennek.

Új sötét módot kapott az androidos Twitter

A Twitteren már hosszú ideje választhatják a felhasználók a sötét mód használatát, de ezúttal egy egészen új opció megjelenéséről számolhatunk be, ez az OLED megjelenítős okostelefonok számára kedvez. Az eddiginél is sötétebb lett az új grafikus felület, amivel energiamegtakarítás érhető el.

Márciusban jelent meg a Twitter iOS-re írt alkalmazásában a „Lights out” funkció, ami arra szolgált, hogy egészen sötét felületet biztosítson a felhasználóknak, ami az OLED kijelző mellett azért előnyös, mert ennek köszönhetően alacsonyabb lesz a képernyő energiaszükséglete. Annak ellenére, hogy az Android égisze alatt sokkal régebben megjelentek már az OLED-es okostelefonok, és már egészen elterjedtek mostanra, eddig a „Lights out” opció kizárólag az iOS-re volt elérhető. De szerencsére most a megszokott „Dim” nevű sötét mód mellé végre az Androidra is megérkezett a „Lights out”.

Fontos, hogy ez igazából tényleg csak az OLED esetén jár előnnyel annak köszönhetően, hogy egy olyan felületet nyújt, ami még a korábbi „Dimtől” is sötétebb. A „Dim” esetében a háttér inkább sötétkék árnyalatú, semmiképpen sem fekete, míg a „Lights out” már nagy területen teljesen fekete, szó szerint kikapcsolja a fényeket. Annak érdekében, hogy kényelmes, komfortos használatot nyújtson, a feliratok is néhány árnyalatnyival még sötétebbé váltak az új beállításnál.

Az újdonság igénybe vételéhez be kell lépni a beállításokba, majd ott meg kell érinteni a képernyővel és hangokkal kapcsolatos menüpontot, és ezen belül lesz a sötét mód megjelenésére vonatkozó szekció, ahol megtalálható az eddigi „Dim” és a „Lights out” is. A felhasználó azt választhatja, amelyikre éppen szüksége van. A továbbiakban pedig már az oldalról előhúzható gyorsmenüből is lehet ezt vezérelni a villanykörte megbökésével. A gyorskapcsoló azt a sötét módot fogja vezérelni, ami be lett állítva a menüben korábban. Ha a másikra akar váltani az ember, akkor újra el kell mélyülnie a beállításokban.

Galéria megnyitása

Arról nem szólt a fáma, hogy a „Lights out” sötét módnak a használatával mennyi energiamegtakarítást lehet elérni. Viszont nemrégiben egy olyan tesztet végeztek, amiben az iOS sötét módját mérették meg, és az nagyon pozitív eredményt hozott. Egy független tesztelő arra jutott, hogy az adott használati körülmények között, amikor a normál módban már lemerült az iPhone, akkor a sötét móddal még rendelkezésre állt 30%-os töltöttségi szint. Persze ezt szinte minden befolyásolja, de jól mutatja a teszt, hogy egészen komoly spórolásban is partner lehet egy jól összerakott sötét mód.

A Twitter alkalmazás 8.18.0-ás verziójában van benne az újítás, ami már mindenki számára elérhető. Viszont néhányan arról számoltak be, hogy a telepítést követően nem jelent meg náluk az opció. Ebben az esetben azt kell tenni, hogy kényszerítve be kell zárni az appot, ki kell tisztítani a mentett adatokat „alóla”, majd a következő indítást követően rögtön ismét kényszerítetten be kell zárni. Ezt követően minden visszajelzés szerint jól működött már a program

Twitter: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap