Új, SFX formátumú tápegységet mutatott be a SilverStone

Az új tápegység akár passzív módban is üzemelhet, ha erre a pillanatnyi belső hőmérséklet és a terhelés lehetőséget biztosít.

Új, SFX formátumú tápegységet mutatott be a SilverStone

A SilverStone ezúttal egy SFX formátumú tápegységgel rukkolt elő, amely kompakt rendszerek építésére alkalmas számítógépházakban kaphat helyet. Ilyen formátummal rendelkező tápegység van a Mini-ITX formátumú számítógépházak egy részében, illetve az ASRock M8-asában is, ami a BMW és az ASRock szakembereinek együttműködéséből született.

A 125 milliméter széles, 100 milliméter mély és 63,5 milliméter magas tápegység 80 Plus Bronze minősítéssel rendelkezik, azaz hatásfoka terheléstől függően 82 és 85% között helyezkedik el.

Az apró, helytakarékos tápegység természetesen nem moduláris felépítéssel, hanem fix kábelezéssel rendelkezik, de ez ebben a méretkategóriában aligha meglepő.

A 300 wattos ST30SF egyetlen 12V-os tápággal gazdálkodik és természetesen aktív PFC támogatással is rendelkezik. Az elektronikai komponensek hűtéséről egy 80 milliméteres átmérőjű, intelligens fordulatszám-szabályzás mellett üzemelő légkeverő gondoskodik. A ventilátor minimális üzemi zajszintje 18 dB(A), maximális üzemi zajszintje pedig 38 dB(A).

Az új tápegység persze akár passzív módban is működhet, de csak addig, míg a tápegység belső hőmérséklete el nem éri az 55 Celsius fokos határt, ekkor ugyanis bekapcsol a hűtőventilátor. Az 55 Celsius fokos hőmérsékletet nagyjából 45%-os terhelés mellett éri el a rendszer, de a passzív üzemmód működését a környezeti hőmérséklet alakulása is befolyásolhatja.

A 800 grammos tápegység terhelhetőségével, illetve tápcsatlakozóinak pontos számával kapcsolatban az alábbi táblázatok adnak bővebb felvilágosítást:

A SilverStone 300 wattos SFX tápegysége 100 000 üzemórán át képes meghibásodás nélkül helytállni, és tökéletesen alkalmas a folyamatos, 24/7 típusú használatra is.

A termék már előrendelhető: az Amerikai Egyesült Államok területén 54,99 dollárba, Európában pedig 47,89 euróba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward