Új Sennheiser gamer headset 7.1 Surround Sound támogatással

Elkészült a méltán népszerű PC 363D utódja, amely a PC 373D nevet viseli és több kisebb újítást is felvonultat, dizájn tekintetében azonban a járt úton marad.

Új Sennheiser gamer headset 7.1 Surround Sound támogatással

A Sennheiser egy új gamer headsetet dobott piacra, amely a felsőkategóriában száll harcba a rivális megoldások ellen. A PC 373D típusjelzéssel ellátott újdonság a népszerű P 363D utódjaként érkezik, és sok tekintetben hasonlít is rá, ugyanakkor néhány tulajdonsága javult.

Az új fejhallgató fejpántja állítható, belseje kényelmes bársony borítást kapott, ami a fület körülölelő hangszórópárnák külsején is tetten érhető. A ház dizájnja a korábbi koncepciót követi, belseje azonban már jobb hangszórót rejt. A házban nyitott rendszerű hangszórók dolgoznak, amelyek elődeikhez hasonlóan a 15 Hz és 28 kHz közötti frekvenciatartományt fedik le, impedanciájuk azonban 32 ohmról 50 ohmra nőtt. Javult viszont a hangszórók hangnyomása, ami korábban „csak 112 dB-es értéket képviselt, most azonban már 116 dB díszeleg a táblázatban.

A kristálytiszta hangzást biztosító hangszórók mellett egy mikrofon is szerepel a kínálatban, ami ezúttal is az 50 Hz és 16 kHz közötti frekvenciatartományon belül dolgozik, a tiszta és érthető beszédről pedig zajszűrő funkció gondoskodik. A mikrofon érzékenysége -38 dBV/Pa maradt, vagyis ezen a téren nincs változás. Felépítés tekintetében szintén megmaradt a lehajtható kivitel, felhajtás után pedig automatikusan elnémul a mikrofon, ami kényelmes használatot eredményez. A hangerőt az előző generációs modellhez hasonlóan a hangszóró házába épített hangerőszabályzó „kerékkel” lehet kényelmesen és gyorsan módosítani.

Az új fejhallgatóhoz ezúttal picivel rövidebb kábel jár, ugyanis a korábbival ellentétben a 2 + 1,2 méteres konstrukciót 1,7 + 1,2 méteresre változtatták. A kábelre egy USB-s hangkártya is került, ami a 7.1 csatornás Surround Sound hangzásról gondoskodik. A funkció gombnyomással, igény szerint ki- és bekapcsolható, a mellékelt szoftveren belül pedig módosíthatóak a különböző üzemi paraméterek is– egyebek mellett hangszín-szabályzó is rendelkezésre áll.

A Sennheiser PC 373D típusú felsőkategóriás gamer headsetje már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 249 dollár, ami a PC 363D árához képest 50 dollárral kedvezőbb összeg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward