Shop menü

ÚJ SAJÁT MÁRKÁS MOBILOKKAL ÁLLT ELŐ A TELEKOM, ÉS MÁR TABLET IS VAN A PALETTÁN

A friss készülékek 100 ezer forint alatti áron kerülnek forgalomba, hogy szélesebb közönség igényeit próbálják kielégíteni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új saját márkás mobilokkal állt elő a Telekom, és már tablet is van a palettán

A Telekom nemrégiben egy jelentős akció keretében kisöpörte az összes T Phone készüléket a palettáról, és egy ideig nem volt világos, hogy mi a célja ezen a fronton, de most már tudjuk: itt az új generáció. A vállalat nem hagy fel a saját készülékek forgalmazásával, hanem új modelleket vezet be, és már nemcsak mobilok akadnak itt, hanem tablet is része a kínálatnak.

T Phone 5G (2023) és T Phone Pro 5G (2023) néven bukkant fel a két mobil, a táblagép pedig a módfelett kreatív T Tablet 5G nevet viseli. Amit mindenképpen ki kell itt emelni, hogy az összes termék 5G képes, bizony, még a táblagép is rendelkezik 5G mobil hálózati modemmel, ami mindenképpen egy jó ütőkártya lehet a kezében.

Az új kínálat legszerényebb tagja 6,52 colos kijelzővel szolgál, a T Phone Pro 5G esetében pedig már 6,82 hüvelykes képátlóval lehet számolni. Mind a kettő versenyző HD+ felbontású, szóval nem a részletgazdagságukkal fognak hódítani, de legalább IPS technológiát használnak, így a betekintési szögeik és a fényerejük aránylag jó lesz. A táblagépnél 10,36 colos képernyő került bevetésre, és 2000 x 1200 képpontos a felbontása, ami a maga nemében teljesen jónak számít. Ebből a szempontból a trió legerősebb tagja a T Tablet 5G.

Mindegyik készüléket Android 13 operációs rendszerrel indította el a Telekom, szóval a frissesség jelenleg biztosított, és a jövőben is az lesz. Két évig kapnak Android frissítéseket a gépek, 4 éven át fognak biztonsági javításokból részesülni és ugyancsak négyéves szoftvertámogatást is garantál a cég. Annyi biztosra vehető, hogy a Telekom jellemző alkalmazásai jelen lesznek az eszközön, szóval lesz néhány előre telepített applikáció – nem feltétlenül a hasznosabbak közül. A Google One és a Google Kids Space szolgéltatások is elérhetőek lesznek itt azonnal, így gyerekeknek is beállíthatók a készülékek.

Az új T Phone 5G és a T Tablet 5G ugyanúgy 8 megapixeles előlapi kamerát használ, a T Phone Pro 5G esetében viszont már jobb a helyzet ezen a fronton. A jobb képességű okostelefont a tervezők egy 16 MPixeles képalkotóval vértezték fel. Videózni mindegyik ugyanúgy Full HD minőségben képes.

A hátsó kamerarendszer is a T Phone Pro 5G esetében a legjobb, ennek négy szenzor is került a hátára. Az elsődleges kamerája 50 MPixeles érzékelőt alkalmaz, emellett van egy 5 megapixeles megoldás ultraszéles látószögű optikával, a sort pedig kettő 2 MPixeles kamera zárja, az egyik mélységérzékelésre, a másik pedig makrózásra szolgál.

Galéria megnyitása

A T Phone 5G modellnél „csak” három kamera van a hátlapon, az elsődleges itt is 50 MPixeles szenzort használ, a két társa pedig 2-2 megapixeles lett, ezek ugyanúgy makrózásra és mélységérzékelésre szolgálnak, mint a T Phone Pro 5G esetében. A T Tablet számára jutott a legszerényebb kamera, de ezen nem kell meglepődni, a táblagépeknél ez megszokott. Van egy 8 MPixeles főkamerája, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelője, ami a portréképeknél tud besegíteni.

A három újdonság ugyanazt a rendszerchipet alkalmazza. Mindegyik készülék mérettől és tudástól függetlenül a Dimensity 700 lapkának ad otthont, ami a MediaTek egyik legbeváltabb 5G-s megoldása. Elfogadható teljesítmény mellett gondoskodik az 5G támogatásról, ami a Telekom számára fontos. Ezekkel a készülékekkel a szolgáltató megerősítheti az 5G-t aktívan kihasználó előfizetői táborát.

A mobilok a VoLTE mellett a VoWiFi támogatást is biztosítják a Telekomnál, ezt direkt külön kiemelte a szolgáltató. A Wi-Fi mindegyik készülékben 802.11ac szabványnak is megfelelő formában, kétsávos támogatás mellett biztosított. A Bluetooth 5.1 modul is egyaránt megvan az eszközökben, a telefonoknál a GPS is adott, de erről nincs hír a T Tablet 5G-bél. Az NFC chipről a táblagépnek le kellett mondania, a mobilokban viszont ez is adott.

Az újdonságok csak egy-egy kivitelben lesznek megvásárolhatók, nem jön több RAM és tárhely opció. A T Phone 5G 4 GB RAM-ot vonultat majd fel 128 gigás adattárolóval kéz a kézben, a T Phone Pro 5G 6/256 GB-os konfigurációban lesz megvásárolható, a T Tablet 5G esetében pedig 6 GB lesz a rendszermemória, de csak 128 GB a tárhely. Szóval a trió mindegyik tagja másként néz majd ki ezen a téren.

A Telekom elmondása alapján az összes újdonság rendelkezik IP52 minősítéssel, szóval a poros környezetet nagyon jól fogják viselni, és a fröccsenő vizet is bírják, ez mindenképpen jó hír, de senki ne akarja őket a csap alatt lemosni. A mobiloknál biztosított az ujjlenyomat-olvasó is, a kamerával pedig beállítható arcfelismerés, ami a táblagépen is adott.

Galéria megnyitása

Vannak érdekességek, amikre még érdemes kitérni, ilyen például az, hogy a T Tablet 5G már eSIM-es és van normál SIM foglalata is, így ebben az esetben van Dual-SIM támogatás, ami a tableteknél még ritkább. Érdekességként említhető az is, hogy az aránylag kedvező áron forgalomba kerülő T Phone Pro 5G támogatja a vezeték nélküli töltést 10 wattos teljesítménnyel – bármilyen szabványos Qi padon lehet majd táplálni.

A Telekom újdonságai elérhetőek lesznek sokféle előfizetéses csomaggal, de nekünk a teljes ár az érdekes. A T Phone 5G (2023) 71 940 forintos áron kelleti a bájait, a T Phone Pro 5G (2023) 89 100 forintba kerül, a T Tablet 5G-hez pedig 84 480 forintos árcédula társul, és már elérhetőek a szolgáltatónál.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére