Új online zaklatási és bántalmazási irányelveken dolgozik a Facebook

A vállalat főleg a szexuális zaklatást emelte ki, és jól tudja, hogy a nagyobb rend eléréséhez most erőteljesebb fellépésre van szükség.

Új online zaklatási és bántalmazási irányelveken dolgozik a Facebook

A Facebookot rendszeresen érik kritikák azért, mert nem tesz eleget a felhasználók biztonsága érdekében, és ezáltal óriási támadási felületet biztosít sokaknak. Rengeteg a zaklatás, a bántalmazás, és adott esetben az egész a vállalat szeme láttára történik. Ezen pedig változtatni kell, így Antigone Davis, a vállalat globális biztonsági vezetője új terveket jelentett be.

Felsorolni is nehéz lenne, hogy csak az elmúlt néhány hónap folyamán mennyi olyan ügybe keveredett a Facebook, amiből az derült ki, hogy ártalmas a felhasználók számára, és nem biztosít mindenkinek egyenlő bánásmódot. Ez pedig nincs rendben. A közösségi oldal a továbbiakban azon lesz, hogy képes legyen hatékonyabban kezelni az erőszakot, a zaklatási ügyeket. Különös tekintettel lesz azokra az esetekre, amikor valamilyen szexuális indíttatású bántalmazásról van szó a felületén.

Galéria megnyitása

Az agresszió semmilyen formáját sem tűri majd a jövőben a Facebook, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a szabályozók szemében pozitívabb fényben tudjon feltűnni az elmúlt időszak ballépéseit követően. Abban pedig csak bízni lehet, hogy tényleg tettlegességig megy majd a vállalat, és nem csak hangzatos ígéretekben merülnek majd ki az online zaklatással és bántalmazással kapcsolatos irányelveket érintő fejlesztések.

Az újítások között szerepel, hogy a Facebook a jövőben erőteljesen lép majd fel a tömegeket érintő megfélemlítések és fenyegetések ellen. Igyekezni fog megvédeni a nagyobb felhasználói csoportokat a különböző zaklatásoktól. Továbbá minden eddiginél több károsnak vélt tartalmat fognak eltávolítani, kiemelt figyelmet fordítva a szexuális jellegű támadásokra, zaklatásokra. Ilyen esetekben nemcsak profilokat és eseményeket, de akár teljese oldalakat, csoportokat számolhat majd fel a cég szakértői csapata.

Galéria megnyitása

Külön kitért arra a Facebook, hogy már nem kizárólag a klasszikus értelemben vett celebeket fogják védeni a publikum előtt. Minden korábbinál fontosabbnak tartják majd azt, hogy az olyan közszereplők, akik nem önszántukból igyekeznek rivaldafénybe kerülni, biztonságban legyenek a Facebookon és a vállalat más szolgáltatásainak keretei között is. Mások mellett az emberi jogok védelmezőire, újságírókra, a sajtó munkatársaira gondol itt a közösségi platform.

Galéria megnyitása

A koordinált támadások is elszaporodtak az utóbbi időben, amikor különböző online szerveződések a Facebookot egy fegyverként igyekeztek kihasználni az általuk kiszemelt személyek, csoportok ellen. Az ilyen eseteket is igyekszik majd csírájában elfojtani a vállalat. Minden olyan feltöltést és hozzászólást törölni fog a vállalat, ami a felhasználási feltételekkel nem összeegyeztethető. Minden intézkedés ugyanolyan komolyan lesz véve az Instagramon is, mint a Facebookon, ami szintén újításnak tudható be. Az Instagram ugyanis eddig azért lényegesen lazábban volt figyelemmel kísérve.

A Facebook szeretné elérni, hogy kevesebb inzultus érje a felhasználóit, és tekintve, hogy minden túlzás nélkül lehet azt mondani, hogy a fél világ a közösségi oldal felhasználói körét erősíti, így ez egy nagyon fontos dolog. A különböző országok illetékes szervezetei pedig minden bizonnyal árgus szemekkel fogják azt figyelni, hogy a Facebook tényleg igazodjon ahhoz, amit ígért. De egyébként a Facebook mellett sok más közösségi szolgáltatás már korábban ebbe az irányba indult el, szóval a piacvezető nem sieti el a dolgot, az egészen biztos.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap