Új M.2-es SSD-k a PNY kínálatában

A CS2130-as sorozat tulajdonságaival kapcsolatban nem volt túl bőbeszédű a gyártó.

Új M.2-es SSD-k a PNY kínálatában

A PNY bemutatta CS2130-as SSD sorozatát, amelyben egy 500 GB-os, egy 1 TB-os, illetve egy 2 TB-os meghajtó lapul – mindannyian M.2-2280-as formátummal rendelkeznek. Az összes új SSD PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet használ, méghozzá az NVMe 1.3-es protokollal karöltve.

Galéria megnyitásaA CS2130-as sorozat tagjaival kapcsolatban elég kevés információt árult el a gyártó, így hivatalosan egyelőre nem tudható, hogy a kártyák pontosan milyen vezérlő köré épülnek, valamint a NAND Flash memórialapkák típusa is kérdéses – a kisebb adattároló kapacitású modellek írási tempója alapján a QLC NAND Flash alkalmazása is felmerülhet. Egyelőre az is rejtély, hogy a termékek rendelkeznek-e külön DRAM alapú gyorsítótárral, vagy csak az NVMe 1.3-as protokoll Host Memory Buffer eljárást használják-e, némi SLC módba programozott gyorsítótárral karöltve – a folyamatos írási tempó szempontjából egyáltalán nem mindegy.

Az új SSD kártyák mindegyike képes 3500 MB/s-os olvasási tempóra, de írás terén már bőven van közöttük különbség: az 500 GB-os csak 925 MB/s-os, az 1 TB-os 1800 MB/s-os, míg a 2 TB-os 3000 MB/s-os folyamatos maximális írási sebesség elérésére képes. A véletlenszerű 4K-s olvasási és írási teljesítmény tekintetében egyelőre nincs információ, de az első független tesztek erre is egészen biztosan kitérnek majd.

Az 5 év jótállással rendelkező SSD kártyák már kaphatóak kereskedelmi forgalomban is: az 500 GB-os példány 29 590 forintba, az 1 TB-os változat 58 890 forintba, míg a 2 TB-os csúcsmodell 128 190 forintba kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap