Új lehetőséggel bővült a Google Assistant kelléktára

Új lehetőséggel bővült a Google Assistant kelléktára

A digitális asszisztens szolgáltatások folyamatosan tanulnak új képességeket. Most a Google arról számolt be, hogy az Assistant esetében a felhasználóknak már arra is lesz lehetősége, hogy időzítsék a lámpákat egyszerű hangutasítások révén.

Az mondhatni alapfunkció az okosotthonokban, hogy a világítást a lakók hangvezérléssel befolyásolhatják. Néhány másodperc alatt bárhonnan a házból fel és lekapcsolható egy-egy lámpa vagy díszvilágítás. Viszont a felhasználóknak a jövőben már nemcsak arra lesz módja, hogy adott pillanatban kapcsolják ezeket a megoldásokat, hanem arra is, hogy időzítsék.

Galéria megnyitása

A lámpák időzítése remek ötlet, és igazából nagyon sok esetben jöhet jól. Egy időzített világítótest képes lehet reggelente segíteni a felhasználót az ébredésben. Kutatások bizonyítják, hogy a környezeti fény szabályozásával a reggelek könnyebbé tehetőek. És a lámpák kapcsolása figyelmeztetőként is használható, egyfajta csendes, de jól látható értesítésként jó szolgálatot tehet.

A Google Assistant nagyon hatékonyan tudja már értelmezni az összetett mondatokat, és többféleképpen meg tud érteni utasításokat. Ebben az esetben Elegendő lesz a felhasználónak annyit mondania, hogy „Hey Google, kapcsold le a villanyt 5 perc múlva” vagy „Hey Google, kapcsold fel a világítást reggel 7 órakor”.

Galéria megnyitása

Egy héten belül előre bármilyen napra is lehet időzíteni, például egy olyan paranccsal, hogy „Hey Google, kapcsold fel szombaton a lámpát reggel 8-kor”. Sőt mi több, igazából a digitális asszisztens szolgáltatáson azzal sem lehet kifogni, ha valaki nagyjából együtt szeretne ébredni a nappal. Ilyenkor elég azt kiadni utasításban, hogy „Hey Google, holnap napkelte előtt 5 perccel kapcsold fel a világítást”, szóval a konfigurálhatóság ettől kezdve tág határok között mozog.

Persze a hangutasításokat továbbra is angolul kell kiadni a rendszereket, csak az egyszerűbb érhetőség miatt hoztunk magyar nyelvű példákat. A szolgáltatás a magyarral továbbra sem ápol túl közeli viszonyt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap