Új lehetőségekkel bővült a Google Assistant a CES alatt

A Google több érdemi fejlesztést is bejelentette Las Vegasban a digitális asszisztens kapcsán.

Új lehetőségekkel bővült a Google Assistant a CES alatt

A keresőóriás sem maradhatott ki a CES forgatagából, és bár új hardvert a vállalat nem vonultatott fel, szoftveres fronton jelentett be fejlesztéseket. Megtudhattuk, hogy a Google Assistant olyan újításokat fog kapni, melyeknek köszönhetően még hatékonyabban tudja majd segíteni a felhasználókat.

Az egyik hasznos újítása a Google Assistantnak az ütemezett feladatok lehet. Ezt kihasználva egyetlen hangutasítással kiadható olyan parancs, hogy például majd este 6 órakor kapcsoljon be a kávéfőző. Az ütemezési lehetőséget régóta hiányolták a felhasználók a digitális asszisztensből. A kapcsolódó lakáskiegészítőket szinte minden esetben lehet majd így kezelni a jövőben. És nemcsak indulásra, hanem akár leállításra vagy más egyébre is lehet majd ütemezni az okosotthon részeit.

A Google elmondta, hogy a Home alkalmazásban folyamatosan bővülni fog a támogatott eszközöknek a sora. Húsznál is több új eszköz fog bekerülni a vezérelhető készülékeknek a kínálatába. Vegyesen kell számítani a támogatott szerkezeteknek a bővítésére, lesz itt új klíma, porszívó, párologtató, kávéfőző, és egyebek mellett még fürdőkádról is említést tesz a vállalat. Olyan gyártók terméktámogatása fog bővülni, mint például a D-Link, a Telus, a Philips, a Somfy, a Yeelight és az August, de bizony sorolhatnánk még a neveket.

A Smart Display lakáskiegészítők kapcsán a Google bejelentette, hogy jön a háztartási jegyzet funkció. Az együtt élő emberek ennek köszönhetően hatékonyabban lesznek képesek együtt vezetni a háztartásokat, és kényelmesebben letudhatják az otthoni teendőket. És persze bármilyen együttéléssel kapcsolat, közös jegyzet felvehető ide. Kicsit úgy fest ez, mint amikor jegyzeteket ragasztgatnak az emberek egymásnak a hűtőre.

Galéria megnyitása

A Google Assistantot használva fel lehet majd venni értesítéseket a háztartási jegyzetek közé. Ezekben az esetekben mindig lehet majd azt látni, hogy az adott jegyzet kinek a nevéhez fűződik, ki tűzte fel a teendők közé. Lehet itt jelezni, ha esetleg enni kell adni a háziállatoknak, vagy vendégek jönnek a nap folyamán, és körbe kell takarítani, de ha kell még akár egy bevásárlólista is felvehető ezzel. És persze az is jelezhető, ha valami el lett végezve.

A háztartásbeliek gyorshívón elérhetőek lesznek a Smart Display eszközökön keresztül. Ez egy nagyon hasznos újítás lesz azoknak a számára, akik esetleg keveset találkoznak otthon, és nagyon sűrűn hívják ezért egymást napközben.

És a Google az Assistantot felhasználva az eddigieknél jobb felolvasó szolgáltatást is nyújtani fog, méghozzá 42 nyelven. A vállalat tisztában van azzal, hogy sok kijelzőolvasó szolgáltatás akad már, de az elmondása szerint a most bevezetésre kerülő minden eddiginél természetesebben, érthetőbben és kifejezőbben fogja végezni a munkáját. A vállalat egy teljesen új adatcsomagot felhasználva alkotta meg a „Hey Google, read it” parancsot.

A vállalat tolmács szolgáltatása pedig hamarosan még több helyen lesz használható valós idejű fordításra világszerte. A Volara és a SONIFI partnerségében a vállalkozások globálisan szélesebb körben vehetik majd igénybe a Google Assistant tolmács szolgáltatását. Ennek köszönhetően különböző nyelveket beszélő emberek szinte majdnem természetesen beszélgethetnek egymással a saját anyanyelvüket használva.

Zárásul a Google elmondta, hogy az Assistant nagyon biztonságosan működik, és a továbbiakban még megbízhatóbb lesz az adatvédelem szempontjából a működése. Valamint kiemelte a cég, hogy 2020-ban is folytatódik a digitális asszisztenst támogató készülékeknek a szaporodása. Különböző multimédiás eszközök vannak úton például az Acer, az Anker Innovations, a Belkin, a Cleer, a Harman Kardon, a JBL, a Lenovo, a Philips és az LG részéről is. És jönnek televíziók, de még személygépjárművek is, ahol egyre nagyobb szerep jut a Google Assistant számára.

A Google fokozatosan fogja a beharangozott újításokat bevezetni az Assistant esetében, de sajnos ebből a hazai felhasználók nem sokat tudnak majd kihasználni kezdetben.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap