Új KVM Extender a Matrox-tól 1km-es hatótávval

A Matrox kínálatában egy új KVM extender rendszer jelent meg, amely ezúttal kifejezetten a grafika intenzív alkalmazásokat futtató konfigurációkhoz készült. A termék ideális termelés, vagy folyamat-vezérlésre, tervezésre és szimulációra használt konfigurációkhoz, de a gyártó kormányzati rendszerekhez és hadügyi feladatokra is ajánlja az Avio Series névre keresztelt újdonságot.

Új KVM Extender a Matrox-tól 1km-es hatótávval

A Matrox kínálatában egy új KVM extender sorozat jelent meg (Avio Series), amely ezúttal kifejezetten a grafika intenzív alkalmazásokat futtató konfigurációkhoz készült. Egyelőre csak egy terméket konkretizáltak név nélkül, az pedig ideális termelés, vagy folyamat-vezérlésre, tervezésre és szimulációra használt konfigurációkhoz, de a gyártó kormányzati rendszerekhez és hadügyi feladatokra is ajánlja.

A KVM (Keyboard Video Mouse) lényege, hogy adott egy konfiguráció, amely mondjuk egy klimatizált szerver szobában foglal helyet, és ezt a KVM extender jóvoltából egy távoli irodából vagy dolgozószobából lehet vezérelni, méghozzá úgy, mint ha az adott felhasználó a gép mellett ülne. A Matrox Avio sorozatában helyet foglaló újdonság optikai kábelen keresztül kapcsolódik a távoli számítógép konfigurációhoz csatlakoztatott adó-vevőhöz. A rendszer képes két single-link DVI (kétszer  1920 x 1200 pixeles) vagy egy dual-link DVI (2560 x 2400 pixeles) videó folyam tömörítetlen továbbítására, emellett a billentyűzet és az egér jeleit is továbbítja, valamint sztereó audió támogatást is nyújt, sőt, több USB HID eszköz és egyéb USB 2.0-s perfiréria használatára is módot ad, mindezt maximum 300 méteres hatótávolság biztosítása mellett, egyetlen optikai kábel segítségével. Extra opció, hogy az adó jóvoltából a konfiguráció mellett egy másodlagos felhasználói hely is kialakítható a gép mellett és a rendszer hatótávolsága akár 1000 méterre is bővíthető.

A rendszer előnyei közé tartozik a felsoroltak mellett az is, hogy külön driverek, illetve szoftver telepítése nélkül működik, így az operációs rendszer számára teljesen transzparens, amiből következik, hogy rendszerfüggetlen, bármivel használható.

A Matrox Avio Series az InfoComm 2011 alkalmával mutatkozik be elsőként, méghozzá június 15-e és június 17-e között. Az első termékek a gyártó tervei szerint 2011 negyedik negyedévében kerülnek majd forgalomba, de ajánlott végfelhasználói árakkal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Aki további részleteket is szeretne megtudni az új KVM rendszerről, látogasson el ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward