Új korszakot nyit a Jurassic World: Dominion

A trilógiát lezárja, de a sorozatot nem, sőt!

Új korszakot nyit a Jurassic World: Dominion

Kétségtelen, hogy Steven Spielberg minden idők egyik legsikeresebb filmsorozatát indította el az 1993-as Jurassic Parkkal, amivel sikeresen dolgozta fel a már előtte is elég népszerű könyvet. Aztán néhány többé-kevésbé sikerült folytatást követően 2015-ben Colin Trevorrow rendező támasztotta fel a franchise-t, Chris Pratt-tel és Bryce Dallas Howarddal a főszerepben, minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkálva, ami után a film világszinten 1,6 milliárd dollárt hozott.

Nem csoda, hogy hamar nekiálltak a folytatásnak, azonban a Jurassic World: Fallen Kingdom nem aratott túl nagy kritikai sikert, és bevételek tekintetében is elmaradt az elődtől. Ezt követően a stúdió visszahívta Colin Trevorrow rendezőt, hogy a trilógia befejező darabját ismét ő készítse el, a direktornak pedig sikerült behúznia a klasszikus Jurassic Park legfontosabb színészeit: Sam Neill, Jeff Goldblum és Laura Dern is visszatér.

És habár eddig úgy tudtuk, hogy a Jurassic World: Dominion egy jó ideig befejezi a franchise-t, most Frank Marshall ennek a szöges ellentétét jelentette ki. Mint a producer elmondta, szó sincs arról, hogy szünetre menne a sorozat, hanem egészen konkrétan egy új korszak indul a Jurassic Park történetében.

"A dinoszauruszok most már az emberek világában vannak, köztünk, és remélem, hogy egy jó ideig még ott is maradnak" - mondta.

Korábban Trevorrow a Battle at Big Rock című rövidfilmmel már megmutatta, hogy lehet új irányokba vinni a sorozatot. Ezzel kapcsolatban a rendező úgy nyilatkozott, hogy az emberek és a dinók közti harcot nem totális háborúként kell elképzelni. "Az emberek nem háborúznak az állatokkal. Ha ez így lenne, már régen elvesztettük volna ezt a háborút".

Viszont érdekes, hogy a producer megjegyzése vajon mennyire jelent spoilert a Jurassic World: Dominionre nézve? Hiszen ezek szerint a trilógia befejező darabjában nem születik majd definitív megoldás a dinók ellen, nem tudják majd őket kordában tartani, esetleg visszaterelni egy szigetre, hanem valamilyen módon folyamatosan az emberiség történetének további részét képezik majd.

Akárhogy is, mindez 2021 júniusában fog kiderülni, ha csak a koronavírus-járvány miatt nem késik a film elkészülte, a forgatást ugyanis le kellett állítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap