Új koncepció: VESA monitorállvány, ami PC ház is egyben

A C1 Computer Case segítségével minden eddiginél erősebb "egybegépek" épülhetnek, hála az érdekes koncepciónak.

Új koncepció: VESA monitorállvány, ami PC ház is egyben

Közösségi finanszírozás keretén belül egy rettentően érdekes koncepció keres most támogatást ahhoz, hogy végleges termék formájában rövidesen az üzletek polcaira is felkerülhessen.

A Crono Labs dizájnerei által megálmodott újdonság, azaz a C1 Computer Case teljesen új irányból közelíti meg a számítógépházak szegmensét: egy olyan megoldás formájában érkezik, ami nem csak a szokásos hardverkomponenseknek kínál helyet, de ezzel együtt monitorállványként is funkcionál, így egyik oldallapja elé VESA támogatással ellátott kijelző szerelhető.

Az új számítógépház ígéretesnek tűnik, igaz, kézzel fogható prototípus még a jelek szerint nem készült belőle, de néhány renderelt kép segítségével azért megcsodálható, mit kínál. Az erős egybegép építésére alkalmas C1 Computer Case belsejében microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap fér el, méghozzá normál méretű ATX tápegység társaságában – utóbbinál azért arra számíthatunk, hogy a hossz limitált lesz. Az adattárolást két darab 3,5 hüvelykes és két 2,5 hüvelykes meghajtóra bízhatjuk. Egy riser kártya jóvoltából az alaplap síkjával párhuzamosan egy kétslotos felépítésű, nagyteljesítményű videokártya is elfér a házban, amelynek hossza maximum 266,7 milliméter lehet.

Az elegáns dizájnnal rendelkező, VESA monitorállványként funkcionáló számítógépház 446 milliméter hosszú, 270 milliméter magas és 122 milliméter széles lesz, VESA furatai pedig 27 hüvelykes képátlóig fogadják a különböző monitorokat. Ennél nagyobb képátló esetén gond lehet a termék stabilitásával. A helytakarékos újdonság a könnyebb hordozhatóság érdekében fogantyút is kap.

A rendhagyó egybegépek építésére alkalmas C1 Computer Case első prototípusainak legyártásához már zajlik a gyűjtés az Indiegogo virtuális hasábjain.

A két fiatal tervező 2000 dollárt szeretne összegyűjteni a prototípus(ok) legyártásához, majd az év vége felé indítanak egy kickstarteres kampányt is, amelynek keretén belül az első 1000 darab termék legyártásához keresnek támogatókat. Ennél a kampánynál már a prototípusról is lesznek fotók.

A C1 Computer Case várhatóan 150 dolláros áron válhat elérhetővé, ha minden a tervek szerint halad. A C1 Computer Case első példányainak szállítása már a következő év februárjában megindulhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward