Új klasszikus mobilok jelentek meg a Nokia kínálatában

Az egyik modell már a 4G LTE támogatásnak sincs híján, és mindkét eszköz jó üzemidőre lesz képes.

Új klasszikus mobilok jelentek meg a Nokia kínálatában

Ezúttal a HMD Global nem androidos mobilok párosával rukkolt elő, hanem a Nokia 220 4G és a megújult Nokia 105 modelleket húzta elő a kalapból. Mindkét termék nyomógombos, de nyújtani fognak egyebek mellett még szórakozási lehetőséget is a jövendőbeli tulajdonosok számára.

Nokia 220 4G

A Nokia 220 4G lényegében a 2014-ben bevezetett Nokia 220 szellemiségét próbálja tovább örökíteni. Ez a készülék egy 2,4 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, és a hivatalos információk alapján mindössze 160 x 120 képpontos a felbontása (QQVGA), amiben elmarad az évekkel ezelőtt rajthoz állított felmenőjétől is. Az eszközön egy egyedi operációs rendszer fut, ami sok hasznos programot vonultat fel, és előre telepített játékokban is bővelkedik. Van itt Facebook, Twitter, Snake és több Gameloft által fejlesztett cím is. A mobil kapott egy kamerát, de ez is elmarad a korábbi eszközben látottól, ugyanis a képalkotó csak VGA felvételek megörökítésére képes. Van viszont LED-es villanó, így akár rossz fényviszonyok mellett is lehet vele fényképezni, videózni.

Galéria megnyitása

A Nokia 220 16 MB-nyi RAM-ot vonultat fel, a tárhelye pedig mindössze 24 megabájtosra lett szabva. Érdekesség itt a 4G LTE hálózati modem megléte, ami egyes kategóriájú mindössze, így 10 Mbps-os letöltési sebességre képes. A HMD Global kiemelte, hogy itt azért fontos a 4G, mert sok helyen a fejlesztések 2G-ről 4G-re ugrottak, és a 4G esetében már nagyobb a hálózati lefedettség, valamint van HD hanghívás magasabb minőséggel. Szóval nem a nagyobb tempóért, hanem a jobb használhatóságért veti itt be az LTE támogatást a vállalat – 3G-t nem is tud a masina. Van a mobilban Bluetooth 4.2 modul és FM rádió is a kapcsolati képességek sorában. Opcionálisan Dual-SIM-es változatban is meg lehet majd a készüléket vásárolni.

Galéria megnyitása

A termék 121,3 x 52,9 x 13,4 milliméteres térfogatú és 86,5 gramm a tömege, a színválasztékát pedig a kék és fekete opciók alkotják. Micro-USB és 3,5 milliméteres Jack csatlakozót kapott a polikarbonát burkolatos gépezet. A cég azt is kiemelte, hogy képes MP3 fájlok lejátszására a szerkezet, és talán ilyen zenéket is be lehet majd állítani például csengőhangnak. A Nokia 220 4G akkumulátora 1200 milliamperes kapacitású, és egy feltöltéssel napokig képes elmenni, ha nem nyomkodja túl intenzíven a tulajdonosa. Ráadásul ez eltávolítható és cserélhető anélkül, hogy ezzel szervizhez kellene fordulni, amiért külön jár a jó pont a tervezőknek.

Nokia 105

Galéria megnyitása

A Nokia 105 már egy teljesen fapados készülék jól kitapintható nyomógombokkal. És ez már negyedszer frissül ugyanilyen néven. Legutóbb 2017-ban mutatkozott be Nokia 105, előtte pedig 2015-ban és 2013-ban jött ilyen telefon, szóval kétévente érkezik belőle új modell. A mostani gépezetnek mindössze 1,77 hüvelykes a megjelenítője a felbontása pedig csak QQVGA. A felhasználók itt is lehetőséget kapnak arra, hogy a Snake-kel vagy más Gameloft játékokkal üssék el az idejüket, és egyéb iránt a Series 30+ platform üdvözölhető ezúttal. Kamera már nincs a termékben, de a LED-es lámpáról nem kell lemondani, ez az egység a Nokia 105 tetejére került, és sötétben bármikor jól jöhet.

Galéria megnyitása

Itt már tényleg nagyon a minimumra szorítkozik a hardver, csak 4 MB a rendszermemória és tárkapacitás is. Fel lett vértezve ez a készülék egy FM rádióval, a mobil hálózati lehetőségeket tekintve viszont már csak 2G-vel szolgál a főbb frekvenciatartományokra korlátozódva. Egy és kettő SIM kezelésére felkészített változatban is elérhető lesz a Nokia 105. Az eszköz házán található egy Micro-USB aljzat, valamint egy 3,5 milliméteres Jack csatlakozó is a fej- vagy fülhallgatók (headsetek) számára. A műanyag burkolatos mobil 74,04 gramm tömegű, és mindössze 119 x 49,2 millimétres a felülete, viszont 14,4 milliméteres vastagságú. A cserélhető akkumulátor csak 800 milliamperes, de így is kiváló üzemidőt tud majd elérni annak köszönhetően, hogy nagyon alacsony a fogyasztása. A Nokia 105 készenléti ideje csaknem egy hónap, és folyamatos hívásban is nagyjából 14,4 órát bírhat ki.

A HMD Global az újdonságokat már augusztusban elkezdi forgalmazni, viszont Magyarországra jóval később, csak szeptember második felében érkeznek majd meg ezek. A Nokia 105 ajánlott bruttó végfelhasználói ára 8 ezer forintban lett meghatározva, a Nokia 220 4G pedig majdnem kétszer többe, 15 ezer forintba fog kerülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap