Shop menü

ÚJ GORILLA GLASS ÜVEG ÉRKEZIK AZ OLCSÓBB MOBILOK SZÁMÁRA

A Corning az elmúlt években folyamatosan dolgozott a Victus üvegen, de most egy hagyományosabb megoldás is elkészült.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új Gorilla Glass üveg érkezik az olcsóbb mobilok számára

Az okostelefonok megjelenítőjét védelmező üvegnek nagyon fontos szerepe van, hiszen mindenkivel előfordul, hogy véletlenül elejti a mobiltelefonját a hosszú évek alatt, amíg használja. A Corning a Gorilla Glass üvegekkel nagy sikereket ért el, és most a cég egy olcsóbb fejlesztést leplezett le, ami eddig nem volt jellemző.

A Gorilla Glass üvegekből mindig új „csúcsmodell” készült, és amennyiben egy gyártó nem akarta megfizetni az éppen aktuális Gorilla Glass Victus üveget, akkor választhatta valamelyik korábbi fejlesztést, amihez így olcsóbban tudott hozzájutni. Most ezen a fronton jön változás, ugyanis a Corning egy új fejlesztésű, de nem a csúcsra szánt üveggel állt elő. És ezt kifejezetten a költséghatékonyabb készülékekhez alkotta meg.

A Corning 2008 óta szállítja a Gorilla Glass üvegeket az okostelefonok számára, és 2018-ban jelent meg a Gorilla Glass 6. A vállalat ezt követően felhagyott a normál számozott szériával, és 2020-ban bejelentette a Gorilla Glass Victus üveget, amiből mostanra ugyancsak több készült. Sőt mi több, az idei év elejére elkészült a Gorilla Armor, ami a Galaxy S24 Ultránál került először bevetésre. Ezúttal viszont arról számolhatunk be, hogy a cég visszatér a számozott szériához.

Jön a Gorilla Glass 7i üveg, ami tökéletes választást jelent majd a „flagship killerek” és más középkategóriás készülékek számára.

Az újdonság a vállalat elmondása alapján gond nélkül éli majd túl, ha az okostelefon 1 méter magasból szabadon leesik egy kifejezetten durva felületre, így például betonra vagy aszfalra. Elvileg más gyártóktól származó hasonló üvegek csak fél méterről viselik el ezt a behatást, de az nem derült ki, hogy pontosan melyek ezek a „hasonló” lítium-alumínium-szilikát üvegek a piacon.

A karcállóságot tekintve is kétszer jobb lett a Gorilla Glass 7i, mint a hasonló üvegek. Lényegesen hosszabb ideig maradhat karcmentes a készülékek felülete a friss fejlesztés révén, ami természetesen mindenképpen egy jó hír. Széles ársávban lesz alkalmazva a termék a Corning szerint, ami minden bizonnyal annak köszönhető, hogy igyekeztek az előállítási költségét alacsonyan tartani. És elvileg még a fenntarthatóság is a célok között szerepelt.

Galéria megnyitása

A Corning az új Gorilla Glass 7i esetében elvileg tényleg a korább Gorilla Glass alapokat fejlesztette tovább, erre utal vissza a névvel 6 év (2018) távlatából. Az újdonság kapcsán felmerülhet az a kérdés is az emberekben, hogy vajon mit is jelent az a kicsi „i” betű? Nos, ez igazából már csak a marketing része, a magyarázat ugyanis az, hogy az „industry-leading innovation for intermediate devices” (iparágvezető innováció köztes eszközökre) három darab „i” betűvel kezdődő szavát jelképezi.

Galéria megnyitása

A bejelentésből megtudtuk, hogy a Corning elsőként az Oppo számára szállítja a Gorilla Glass 7i üveget, de az még nem derült ki, hogy pontosan melyik készülékkel és mikor kerül ez bevezetésre. Valószínűleg nem kell már erre sokat várni. A friss termék olyan mobilokban jelenhet meg, amik eddig a sok-sok évvel ezelőtt bejelentett Gorilla Glass 5-öt használják ma is. Ezzel érkezett idén például a Nothing Phone (2a) és a Poco F6 Pro is, csak hogy kettő ismertebb „klienst” említsünk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére