Shop menü

ÚJ GAMER VIDEOKÁRTYÁKRÓL RÁNTHATJA LE A LEPLET AZ AMD A JÖVŐHÉTEN A GAMESCOM 2023-ON

Az asztali és a mobil szegmensbe egyaránt új gamer videokártyák érkezhetnek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új gamer videokártyákról ránthatja le a leplet az AMD a jövőhéten a GamesCom 2023-on

Az AMD vezetője, Dr. Lisa Su néhány hete elárulta, még a harmadik negyedév folyamán bővülni fog az AMD videokártya-kínálata. Az sajnos nem derült ki, hogy pontosan milyen modellek érkezhetnek majd, ám találgatások már akkoriban is voltak, azóta pedig még több információ érkezett a témában.

Mivel az új videokártyák a harmadik negyedév folyamán mutatkoznak be, szinte biztos, hogy a GamesCom 2023-ra időzített AMD-s rendezvény alkalmával, amely az AMD Gaming Festival 2023 nevet viseli, szóba kerül néhány újdonság. Noha az AMD hivatalos bejelentése nem tartalmaz konkrétumokat, csak fontos termékbejelentésekről szól, az alapján, akik az előadáson részt vesznek, eléggé biztosnak tűnik, hogy az asztali- és a mobil videokártya-kínálat bővítésére kerülhet sor.

Asztali fronton a Radeon RX 7600 és a Radeon RX 7900 XT között óriási a szakadék mind teljesítményben, mind pedig árban, így egészen biztos, hogy a két videokártya közé rövidesen érkeznek újdonságok. Ezek között Radeon RX 7800-as és Radeon RX 7700-as sorozatú modellek egyaránt jelen lehetnek, az viszont egyelőre kérdéses, hogy e két sorozat tagjai egyszerre mutatkoznak-e be. Asztali fronton egyébként új csúcskártyák érkezését is pedzegették korábban a pletykálók, nevezetesen a Radeon RX 7950 XT és a Radeon RX 7950 XTX megjelenésére számítottak, ám ezekkel a termékekkel kapcsolatban azóta is csend van. Nagyobb az esély arra, hogy a Radeon RX 7600 és a Radeon RX 7900 XT között tátongó szakadék befoltozására készül a vállalat.

Az asztali modellek mellett jó eséllyel a mobil konfigurációk is kaphatnak új Radeon RX 7000M sorozatú videokártyát, ugyanis a korábbi pletykák alapján a Radeon RX 7900 GRE fedélzetéről ismerős NAVI 31 XL GPU-t az AMD a tervek szerint egy mobil Radeon RX 7900M sorozat létrehozására is bevetheti. Mivel a show alkalmával nemcsak Scott Herkelman, hanem Frank Azor is előadást tart, aki a komplett PC konfigurációkért és a notebookokért felel az AMD-nél, erősen valószínű, hogy Radeon RX 7000M sorozatú videokártya vagy videokártyák bemutatására is sor kerülhet.

Az előadás 2023. augusztus 25-én kerül megrendezésre, a frissen bejelentett újdonságokról természetesen utána be is számolunk egy összefoglaló keretén belül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére