Új gamer monitor e-sporthoz (is) a BenQ műhelyéből

A FreeSync támogatással ellátott újdonság 144 Hz-es maximális képfrissítési rátával és 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel dolgozik.

Új gamer monitor e-sporthoz (is) a BenQ műhelyéből

A BenQ az E3 2019 idejére tartogatta a legújabb termékének bejelentését, ami nem más, mint egy 27 hüvelykes képátlójú, főként e-sportolókat célzó monitor. Az XL2731-es modell igazából az aktuális kínálatban tátongó űrt hivatott betölteni, vagyis az XL2740 és az XL2720 közé érkezik: előbbi egy 240 Hz-es, extrákkal ellátott megoldás, utóbbi azonban 144 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik és nem rendelkezik Color Vibrance tuninggal. Az XL2731 a nagyobb testvérével ellentétben nem kapta meg a profilok tárolására alkalmazható S Switchet, kisebb testvérénél azonban jobb, ugyanis jobb képminőséggel várja a játékosokat.

Galéria megnyitása

Az átlagos keretek közé szorított panel TN+Film alapokon nyugszik és 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett működik, maximális képfrissítési rátája pedig 144 Hz. A TN+Film alapú panel miatt a betekintési szögek nem túl tágak, hiszen vízszintesen csak 170 fokos, míg függőlegesen csak 160 fokos értékkel gazdálkodhat a termék, ám ez a célterület esetében nem jelent problémát. A tükröződéseket a matt káva és a matt panel próbálja minimális szinten tartani. Az 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal és 320 cd/m2-es maximális fényerősséggel rendelkező monitor mindössze 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik, ami a TN+Film panel jóvoltából érhető el.

Galéria megnyitása

A háttérvilágítás villódzásoktól mentesen dolgozik, ugyanis nem PWM szabályozást használ, a Color Vibrance értékét pedig 20 szint közül választhatjuk ki – arról nem beszélt a gyártó, hogy a panel pontosan milyen színhűséggel rendelkezik, de ez most talán nem is olyan fontos. Említést érdemel viszont a Black eQualizer funkció, amellyel a sötét és a világos képrészletek között teremthetünk egyensúlyt, így a sötétben bujkáló ellenfeleket is könnyebben észre lehet venni.

Galéria megnyitása

A FreeSync támogatással rendelkező monitor videó bemenetei közét egy DisplayPort 1.2-es, egy Dual-Link DVI-D, illetve két HDMI 2.0-s port került, de a fejhallgató-használókra is gondoltak, hiszen egy 3,5 milliméteres Jack Audió kimenet is jelen van a fedélzeten. USB hub és beépített hangszórók viszont nincsenek.

Galéria megnyitása

A 633 milliméter széles, maximum 545 milliméter magas és 237 milliméter mély monitor 7,7 kilogrammot nyom a mérlegen. A gyári állvány lehetőséget biztosít a kijelző döntésére (-5/+20 fok), elforgatására (+/- 45 fok), portré módba forgatására, valamint magasságának állítására is (0-140 mm). Extraként VESA 100-as furatok is rendelkezésre állnak, amelyeken keresztül falra, illetve flexibilis fali karra szerelhetjük a kijelzőt.

Galéria megnyitása

A BenQ újdonsága várhatóan ősszel jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ára pedig az XL2740 és az XL2720, azaz 549 és 379 dollár közé eshet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap