Új eszközöket vezet be az Instagram a zaklatások ellen

Az Instagram gépi tanulást és jobb szűrési lehetőségeket igyekszik biztosítani a felhasználók számára.

Új eszközöket vezet be az Instagram a zaklatások ellen

A Facebook folyamatosan dolgozik azon, hogy felvegye a kesztyűt az internetes zaklatásokkal szemben, most pedig a közösségi oldal zászlaja alá tartozó Instagram is erősített ezen a téren. A képmegosztó eddig is igyekezett harcolni azokkal szemben, akik másokat bántalmaznak a kibertérben, és most újabb fegyvereket vet be a hatékonyabb fellépés érdekében.

Mesterséges intelligenciával a zaklatók ellen

Az Instagramon a bejegyzések és a hozzászólások javával nincs baj, de akadnak olyan esetek is, amikor kifogásolható tartalom kerül fel vagy nyomdafestéket nem tűrően nyilvánulnak meg egyesek. Az oda nem illő dolgokat a felhasználóknak módjában áll jelenteni, viszont ha ez nem történik meg, akkor sokáig láthatóak maradnak olyan dolgok, amiknek nem lenne helye az oldalon. Éppen ezért az Instagram most gépi tanulást kezd használni azért, hogy automatikusan képes legyen kiszűrni az olyan hozzászólásokat, feltöltött fotókat és videókat, amelyek beleütköznek a használati szabályzatba.

A rendszernek nincs arra jogosultsága, hogy töröljön felöltéseket és kommenteket vagy blokkoljon embereket. Ez egész egyszerűen csak átirányítja a Közösségi műveleti csoportnak azokat a tartalmakat, amikről úgy véli, hogy valamilyen formán a szabályokba ütközik. Ezt követően az Instagram szakemberei megvizsgálják az esetet, és eldöntik, hogy szükséges-e lépéseket tenni. A gépi tanuláson alapuló rendszer pedig idővel egyre jobb hatékonysággal lesz képes felismerni azokat a tartalmakat, amik valóban kifogásolhatóak. Ennek az eszköznek köszönhetően a korábbinál sokkal több szabálysértésről értesülhetnek az illetékesek, és tisztább lesz az Instagram felülete, ami egyértelműen segíti a jobb felhasználói élmény biztosítását.

Szűrt hozzászólások az élő bejelentkezések során

Az Instagramon már néhány hónapja van működő szűrőrendszer a hozzászólások „takarítására”. Ez képes arra, hogy magától eltüntesse az olyan kommenteket, amelyek érzékenyen érinthetik az embereket, mert sértő szavakat, kifejezéseket tartalmaz. Ennek még manuálisan konfigurálható része is van, ahol meg lehet adni olyan szavakat, amiknek az észlelésekor automatikusan közbeléphet a rendszer. Működött már ez a szűrő a képfolyamoknál, a Felfedezés felületén és a profilnézetben is, az élő bejelentkezések esetében azonban nem, de ez most megváltozik.

Galéria megnyitása

Kedveskedj kameraeffekttel?

Miközben az Instagram próbálja visszaszorítani az internetes zaklatást, arra sarkallja az embereket, hogy kedveskedő tartalmakkal árasszák el a képmegosztót. A vállalat Maddie Zieglerrel (amerikai táncos, színész) közösen elindított egy új képszűrőt, ami a kedvességet hirdeti. Ziegler maga is megtapasztalta már, hogy milyen az internetes zaklatás áldozatának lenni, és éppen ezért szólalt fel ez ellen, és ennek köszönhető az is, hogy az Instagrammal közös „kampányba” kezdett. Az egyedi szűrőt azok kapják meg automatikusan, akik követik a színésznőt a képmegosztón, ez két különböző grafikával szolgál annak függvényében, hogy a fő- vagy a frontkamera van használatban.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap