Új CPU-k és árcsökkentés az AMD-nél is

Az Intel után most az AMD is elhatározta, hogy csökkenti egyes processzormodelljeinek árát. A gyártó az árak mérséklése mellett négy újdonságot is piacra küld. Az Amerikai Egyesült Államok területén eredetileg április 20-án jelent volna meg a Phenom II X4 Black Edition modell, amelynek debütálását most későbbre halasztották. A későbbi start időpontjában további újdonságok is érkeznek, köztük a Phenom II X4 945-ös modell, az Athlon X2 7850-es processzor, valamint az AMD Overdrive szoftverének harmadik verziója is. A Phenom IIX4 955-ös Black Edition processzor Európában már számos helyen feltűnt: a 3,2 GHz-es, szorzózár-mentes processzor 230 eurós áron érhető el.

Új CPU-k és árcsökkentés az AMD-nél is

Az Intel után most az AMD is elhatározta, hogy csökkenti egyes processzormodelljeinek árát. A gyártó az árak mérséklése mellett négy újdonságot is piacra küld. Az Amerikai Egyesült Államok területén eredetileg április 20-án jelent volna meg a Phenom II X4 955 Black Edition modell, amelynek debütálását kicsit későbbre halasztották. A későbbi start időpontjában azonban további újdonságok is érkeznek, köztük a Phenom II X4 945-ös modell, az Athlon X2 7850-es processzor, valamint az AMD Overdrive szoftverének harmadik verziója is. A Phenom II X4 955-ös Black Edition processzor Európában már számos helyen feltűnt: a 3,2 GHz-es, szorzózár-mentes processzor 230 eurós áron érhető el.

Az ármérséklések egyébként az Athlon X2-es, a Phenom és a Phenom II-es sorozatok egyes modelljeit érintik. A csökkentés pontos mértéke a táblázatban látható, ahol egyúttal a termékek specifikációi is jelen vannak.

Az újdonságokra visszatérve, a Phenom II X4 945-ös egység 3 GHz-es órajellel büszkélkedik és fix, 16x-os szorzóval bír. Az Athlon X2 7850-es változat a maga kategóriájában átveszi a zászlóshajó szerepét: a processzor 2,8 GHz-es órajellel, összesen 3 MB-nyi gyorsítótárral rendelkezik, és 95W-os fogyasztással üzemel. Ez a processzor 65 nm-es csíkszélességgel készülő Kuma magra épül. A 45nm-es Phenom II X2-k érkezése a jövő hónapban várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward