Új butamobillal bővült a Nokia termékpaletta

A HMD Global előállt a Nokia 106-tal, és friss színekbe csomagolta a Nokia 230 modellt.

Új butamobillal bővült a Nokia termékpaletta

Napjainkban az okostelefonok óriási figyelmet kapnak, és több mint 1 milliárd példányt adnak el ezekből évente, viszont az ilyen készülékek térnyerésével sem koptak ki a feature phone-ok a boltok polcairól, és veszik is ezeket a vásárlók. 2017-ben például 450 millió butatelefon talált gazdára, és ebből 60 milliót szállított le magában a HMD Global. Ezt figyelembe véve pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a finn vállalat igyekezik ezt a területet is fenntartani.

Galéria megnyitása

Ezúttal a Nokia 106 modellel ismerkedhetünk meg, ami igazából nem egy teljesen új szerkezet, hanem egy ráncfelvarrott változata az öt évvel ezelőtt, 2013-ben piacra dobott Nokia 106-nak. Az eszköz egy 1,8 hüvelykes megjelentővel rendelkezik, ami egyszerű TN+Film TFT technológiás. A felhasznált panel 160 x 128 pixeles felbontású, és színes, amit manapság nem sokszor kell kiemelni egy mobilnál, de ez olyan olcsó szerkezet, hogy itt egyáltalán nem megától értetődő ez. A kijelző alatt található egy négyirányú navigációs pad, kettő funkciógomb, kettő híváskezelő és egy hagyományos gombsor. Itt az SMS-ek gépelésének a megkönnyítésére számolni lehet a felhasználóknak egy beépített szótárral. Szöveges üzenetekből összesen 500-at tud tárolni a termék, kapcsolatokból pedig 2000 menthető el. Arról nem esett szó, hogy MMS-eseket képes-e megnyitni a Series 30+ rendszert futtató apróság.

MediaTek rendszerchipre épül a termék, de itt nem az okozza majd a felhasználóknak a dilemmát, hogy négy- vagy nyolcmagos az adott lapka, csak az egyszerű 6261D platform található a színfalak mögött. Arról is beszámolt a HMD Global, hogy 4 MB RAM került az új Nokia 106-ba, és ebben az esetben az adattárolójának a kapacitása is ugyanekkorra, tehát mindössze 4 megás. Túl sok dolgot nem lehet a mobiltelefonon tartani, de játékok letöltésére például biztosított a lehetőség. Az előre telepített Snake Xenzia mellé a szórakozni vágyó tulajdonosok beszerezhetik például a Nitro Racinget, a Danger Dash-t, vagy a klasszikusabb vonalról akár a Tetrist is. Zenehallgatásra egyetlen módja van itt az embereknek, ha megnyitják az FM rádiót, aminek dedikált programja van a Nokia 106 fedélzetén. Sajnos itt be kell érni a 2G támogatással, és még Bluetooth modul sem került bele, szóval legfeljebb vezetékes headsetet lehet hozzá csatlakoztatni. Az viszont jó hír, hogy biztosított a Dual-SIM támogatás, szóval gond nélkül beletolható kettő hálózati kártya.

Galéria megnyitása

A Nokia 106 matt felületű, fekete, polikarbonát burkolattal lett ellátva, és jelen állás szerint nem is lesz belőle másfajta színváltozat. A készülék térfogata 111,15 x 49,5 x 14,4 milliméteres, a tömege pedig 70,2 gramm akkumulátorral együtt. A 800 milliamperes akkuval egyébként 21 napos készenléti időt tud a termék és 15,7 órán át lehet vele folyamatosan telefonálni, szóval nem fog gyorsan lemerülni. De amennyiben idővel romlik a telep állapota, a cserét itt másodpercek alatt meg lehet oldani. A Nokia 106 rendelkezik egy LED-es lámpával, ami sötétben sokszor megkönnyítheti majd a felhasználók életét. A termék kapott egy Micro-USB csatlakozót, ezen keresztül lehet tölteni, és van rajta egy 3,5 milliméteres aljzat is a fül- és fejhallgatók számára.

A Nokia 106 globálisan megvásárolható lesz. A HMD Global különösen az elmaradottabb régiókban szentelhet majd neki nagy figyelmet. A készülék nagyon olcsón kelleti majd a bájait, csak 18 dolláros összeget kell érte leszurkolni a kasszától való távozáskor.

Galéria megnyitása

Végül azt is meg kell említenünk, hogy a HMD Global a Nokia 230 modellt két új színben is kínálni fogja. Ez a 2015-ben bemutatott készülék semmilyen más változáson nem esett át, csak kapott egy szürke és egy sötétkék kivitelt. Az eszköznek a fémből készült hátoldala és plasztikból kialakított frontja is át lett festve. Itt valószínűleg nem kell felárral számolni az új színek esetében, de a finnek nem tértek ki arra, hogy menyibe kerül a mobiltelefon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap