Shop menü

ÚJ BÉTA DRIVERREL SIET A STARFIELD JÁTÉKOSOK SEGÍTSÉGÉRE AZ INTEL

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új béta driverrel siet a Starfield játékosok segítségére az Intel

A Starfield korai hozzáférésben már elérhető a Starfield Prémium tulajdonosok számára, így kifejezetten jól jönnek az AMD és az Nvidia által kiadott driverek, amelyek már tartalmazzák a játék zökkenőmentes futtatásához szükséges optimalizációkat. Az Intel ezen a téren némi lemaradásban van, méghozzá talán azért, mert a vállalat szoftverfejlesztői a pletykák szerint nem jutottak időben hozzá a Starfieldhez, így a szükséges optimalizációkkal ellátott drivert sem tudták időben kiadni. Ennek sajnos meg is lett a böjtje, ugyanis a Starfield az Intel Arc Alchemist sorozatú videokártyák mellett eléggé sok hibát produkál: van, hogy a játék csak nehezen töltődik be, majd össze is omlik, de az is előfordul, hogy néhány percnyi játék után ereszkedik térdre az alkalmazás.

Az Intel fejlesztőcsapata ígéretet tett rá, hogy rövidesen megérkezik a hibajavításokkal és optimalizációkkal ellátott Intel Arc és Iris Graphics driver, ám azt nem tudták megmondani, pontosan meddig kell rá várni, csak annyi volt biztos, hogy ezen a héten elkészül. A napokban szerencsére tényleg megjelent ez új driver, ami még csak béta verzióban érhető el, de így is sokat segít, ugyanis javítja a Starfield stabilitását, amire szükség is van.

Galéria megnyitása

Az Intel dokumentációja szerint a drivercsomag méretét ideiglenesen jelentősen megnövelték annak érdekében, hogy a Starfield betöltési ideje alacsonyabb lehessen. Ezzel egy időben a stabilitással kapcsolatos hibák egy részét is javították, valamint a vizuális hibákra is tapasz került. A gyártó ajánlása alapján a High Preset, illetve az ennél alacsonyabb szintű presetek alatt lehet igazán érezni a stabilitással kapcsolatos javításokat.

A béta driver tehát elkészült, de a háttérben egy WHQL kiadás is készül, ami remélhetőleg tovább javítja a Starfield és az Intel Arc sorozatú videokártyák egymással való kompatibilitását. Az sajnos nem derült ki, hogy az új driver mikor érkezik meg, de az biztos, hogy a Synced című játékhoz is kínál optimalizációt az új béta. A viszonylag gyors javítások remélhetőleg segítenek elcsitítani a joggal elégedetlenkedő Intel Arc Alchemist tulajdonosokat, hiszen ők a gyorsjavítások jóvoltából végre élvezhetik a várva várt játékot.

A béta driver, ami a 31.0.101.4672-es verziószámot viseli, innen tölthető le az Intel Arc Alchemist sorozatú videokártyákhoz és az Intel Iris Xe sorozatú iGPU-val ellátott processzorokhoz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére