Shop menü

AZ INTELNÉL CSAK A KÖVETKEZŐ HÉTRE KÉSZÜL EL A STARFIELD OPTIMALIZÁCIÓKKAL ELLÁTOTT ARC DRIVER

Ez azért probléma, mert azok a Starfield Premiummal rendelkező játékosok, akik már hozzáférnének a játékhoz, Intel Arc videokártya mellett nem játszhatnak zökkenőmentesen.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az Intelnél csak a következő hétre készül el a Starfield optimalizációkkal ellátott Arc driver

A Starfield körül meglehetősen nagy a pezsgés egy ideje, pedig a várva várt játék a szélesebb tömegek számára majd csak a következő hét folyamán, egészen pontosan 2023. szeptember 6-án válik elérhetővé – pont azon a napon, amikor az AMD Radeon RX 7700 XT és a Radeon RX 7800 XT is megjelenik. Az egyes videokártya-gyártók természetesen már felkészültek a szóban forgó cím rajtjára, azaz mind az AMD, mind pedig az Nvidia kiadta azokat a drivereket, amelyek tartalmazzák a Starfield zökkenőmentes futtatásához szükséges optimalizációkat. Ezekre szükség is van, hiszen a Starfield Premium tulajdonosok korai hozzáférés keretén belül már most is elérhetik a játékot, de csak akkor tudnak vele felhőtlenül kikapcsolódni, ha Nvidia vagy AMD gyártmányú videokártyával rendelkeznek. Az Intel Arc sorozatú videokártyák mellé sajnos még nem érkezett meg a Starfield optimalizációkkal ellátott Arc és Iris driver, ami eléggé sok problémát okoz mindazok számára, akik a korai hozzáférés keretén belül szeretnének játszani.

Galéria megnyitása

Az eddigi beszámolók alapján az aktuális Intel driver mellett elég sok problémát produkál a Starfield, így többnyire nem lehet vele zökkenőmentesen játszani, egyes esetekben pedig egyáltalán nem is működik a szoftver. Sok esetben előfordul, hogy a játék egyszerűen nem indul az Intel Arc Alchemist sorozatú videokártyával felszerelt rendszereken, illetve az sem ritka, hogy elindul ugyan, de rengeteget kell várni a betöltésére. Egyes esetben a játék kifejezetten sok memóriát foglal le magának a háttérben, akár 30 GB-nyit is, ami szintén problémát jelenthet. A TechPowerUp értesülései szerint azok a szerencsések, akik mégis el tudják indítani a játékot, rendszerint nem sokáig élvezhetik a címet, az ugyanis percek múlva alkalmazás-összeomlás keretén belül leáll.

Szerencsére az Intel fejlesztőcsapata már értesült a hibákról és készítik is a javításokat, amelyek egy későbbi driver formájában válnak elérhetővé. A Twitteren, ami egy ideje X néven fut, külön bejegyzést is szenteltek a Starfield optimalizációval érkező drivernek, amiből az is kiderül, a héten már biztosan nem, majd csak a következő hét folyamán válhat elérhetővé a szoftvercsomag. Úgy tűnik, hogy az Intel fejlesztőcsapata egészen egyszerűen nem jutott hozzá időben a játék korábbi verziójához, amit a média képviselői már az elmúlt hét folyamán megkaptak, így nem is sikerült időben elkészíteni a szükséges optimalizációkat. Ez eléggé szokatlan helyzet…

Az Nvidia ezzel szemben már nagyjából 10 napja, míg az AMD a héten jelentette be Starfield optimalizációval ellátott GPu driverét. Remélhetőleg a Starfield hivatalos rajtjára az Intel háza táján is elkészül a Starfield zökkenőmentes futtatásához szükséges eszközillesztő-szoftvercsomag.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére