Shop menü

TŰZVESZÉLYES AKKSI MIATT NVIDIA SHIELD TABLET VISSZAHÍVÁS

A 2014. júliusa és 2015. júliusa között gyártott Shield Tabletek Y01-es típusú akkumulátora képes veszélyesen túlmelegedni, ami tűzveszélyes helyzetet teremthet.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Tűzveszélyes akksi miatt Nvidia Shield Tablet visszahívás

Az Nvidia egy friss felhívást tett közzé, ami a Shield Tablet tulajdonosoknak szól. A vállalat szerint néhány olyan Shield Tablet, amelyet 2014. júliusa és 2015. júliusa között gyártottak, a benne található akkumulátor miatt tűzveszélyes lehet, hisz az energiaforrás szélsőséges esetben olyan szinten képes túlmelegedni, hogy abból akár tűz is keletkezhet.

A fenti helyzetet az Nvidia szerencsére kellően komolyan veszi, hisz az akkumulátortúlmelegedésből fakadó tűzveszély abszolút nem játék. Arról egyelőre nincs hír, hogy történt-e már olyan baleset, ami az említett hibajelenségre vezethető vissza. Viszont a helyzet veszélyessége miatt cég illetékesei úgy döntöttek, visszahívják a fentebb említett időtartamon belül gyártott Shield Tableteket, legalábbis azokat, amelyeknél az Y01-es jelölésű akkumulátort alkalmazták – a B01-es példányokat nem érinti a hiba. Az akkumulátor típusát a Settings menün belül, az About Tablet lapon lehet ellenőrizni, ahogy az a lenti képen is látható.

Galéria megnyitása

Azoknak az Nvidia Shield Tablet tulajdonosoknak, akik érintettek lehetnek az ügyben, azt tanácsolja a gyártó, feltétlenül telepítsék a legújabb szoftverfrissítéseket. A cég egyébként értesítést küld majd az érintett Shield Tabletek tulajdonosainak, amelyben a tábla sorozatszáma mellett az is szerepelni fog, hogyan kell kitölteni a visszahívási űrlapot.

A visszahívásról szóló értesítő, illetve a visszahívási űrlap itt található.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére