Tud töltésmegosztást az iPhone 12 hardvere

Tud töltésmegosztást az iPhone 12 hardvere

Az Apple a múlt héten kezdte forgalmazni az iPhone 12 széria első kettő példányát. A mobilokat lehet vezeték nélkül is tölteni, méghozzá nemcsak a hagyományos formában, hanem már támogatják a MagSafe technológiát is, és így még nagyobb teljesítménnyel tölthetőek. És az FCC még egy érdekes adalékot fedett fel az iPhone 12 modellekkel kapcsolatban.

Amerikában a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) által kiállított dokumentumokban bukkant rá Jeremy Horwitz arra, hogy az új generációs iPhone modellekben ott van annak a lehetősége, hogy más eszközöket töltsenek. Ez a funkció az androidos készülékeknél a felsőkategóriában már eléggé sűrűn előfordul, az Apple viszont ilyenről még eddig nem gondoskodott.

Galéria megnyitása

Az iPhone 12 állítólag 360 kHz-es frekvencián tud vezeték nélküli töltéssel szolgálni a szorosan ráillesztett készülékek számára. Viszont érdekes módon az Apple ezt nem említette meg az okostelefonok bemutatóján, és a hivatalos honlapon sem tüntetett fel erre utaló információt (a borítókép csak illusztráció). Ez pedig talán azzal magyarázható, hogy ennek az optimalizálásával a vállalat még nem végzett, ezért szoftveresen letiltotta, vagy pedig egyszerűen nincs olyan készülék, amit tudna az Apple eljárása tölteni.

A vezeték nélküli töltésmegosztásban is a MagSafe lehet a kulcs. Egyes feltételezések szerint olyan készülékeket lehet majd a jövőben vezeték nélkül tölteni iPhone 12-ről, amik a mobilokhoz hasonlóan támogatni fogják a MagSafe technológiát. Ez logikusnak hangzik, mivel a MagSafe-et az Apple már egyébként is előnyben részesíti a hagyományos Qi szabványnak megfelelő töltőkkel szemben, mivel csak ilyen megoldásokkal érhető el a maximális, 15 wattos teljesítmény, egyéb esetben 7,5 wattal kell beérni.

Galéria megnyitása

Szóval könnyen lehet, hogy az Apple legközelebb már egy olyan viselhető kiegészítőt fog bemutatni, amit az új iPhone-okról lehet majd tölteni. Mondanunk sem kell talán, hogy egy ilyen lehetőség elsősorban a vállalat okosóráinál jönne jól. Hiszen az Apple Watch még mindig naponta töltésre szorul normál használatban, intenzívebb igénybe vétel mellett pedig 24 órát sem tud átvészelni. Ha lehetne tölteni iPhone-ról, az nagyon könnyebbséget jelentene a tulajdonosoknak, és talán több embernek tenné vonzóvá a szerkezetet. De akár a következő AirPods esetében is kihasználhatja majd ezt a vállalat.

A töltésmegosztás már az iPhone 11-ben megjelenhetett volna, de akkor a végső tesztelési fázisban az Apple ezt kivonta a mobilokból. És most úgy fest, hogy az iPhone 12-ben viszont már jelen van ez, de kihasználni ugyanúgy nem lehet. Mindenesre talán az elkövetkezendő hónapokban többet megtudhatunk majd erről a fejlesztésről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap