Történetmesélő és térképkészítő eszközt kapott a Google Earth

Az új lehetőséggel a felhasználók kiválóan bemutathatják majd a túráikat vagy megtervezhetik a bejárni kívánt útjukat.

Történetmesélő és térképkészítő eszközt kapott a Google Earth

A Térkép mellett nagyon fontos a Google számára az Earth fejlesztése is, bár ez lényegesen kevesebb alkalommal kerül a figyelem középpontjába. De most ennek a kapcsán számolhatunk be egy igazán jó új funkcióról. Szerkesztő eszközt adott az emberek kezébe a Google azzal a céllal, hogy bárki szabadon készíthessen virtuális túrákat.

Az Utazó program keretében már vannak a Google Earth felületén megtekinthető túrák rendkívül gazdag vizuális anyaggal. Ezeket a tartalmakat a Google profi szakemberekkel közösen állította össze útvonalakkal, leírásokkal, fényképekkel, gömbpanoráma-felvételekkel és videókkal teletűzdelve. És mostantól kezdve igazából mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy az Utazó program keretében alkotott részletességű túrákat csináljon a Google Earth-ön.

Galéria megnyitása

Projektek címszó alatt fut az a szerkesztő, amit a keresőóriás most nyilvánosan elérhetővé tett mindenki számára. Ezt a világ minden tájáról el lehet érni ettől kezdve, így például a hazai felhasználók is vidáman alkalmazhatják. Rendkívül látványos túrákat lehet majd összeállítani az Earth új eszköze révén, a Projektek funkció a vizuális történetmesélésben egy hihetetlenül hasznos partnernek bizonyulhat a jövőben.

Kicsik és nagyok egyaránt képesek lehetnek alkalmazni a mindennapok során a Projekteket. Lehet itt rögzíteni egy kreatív házi feladatot, vagy akár a nászúton történt eseményeket, igazából bármilyen dolognál használható, amit térképre lehet vinni, akár útvonalakkal megfűszerezve. A Google külön kiemelte az oktatást, ahol nemcsak a diák, hanem a tanár is sikeresen alkalmazhatja ezt.

Galéria megnyitása

Szinte tényleg csak a képzelet szabhat határokat az új szerkesztő esetében, miközben az egész igazából nagyon egyszerűen használható. Egy gyors, alap térképet összedobni nem tart sokkal tovább, mint a Google Térképeken, ugyanakkor itt olyan szinten bele lehet menni a részletekbe, hogy még az elhelyezett pozícióikonok is kicserélhetőek több tucatnyi különböző grafikára, és a földrajzi helyeken pedig szövegszerkesztővel megszerkesztett leírások készíthetőek egyedi felvételekkel kombinálva. Igénybe lehet venni a Google által rögzített Utcakép felvételeket, vagy mások fotóit, de persze sajátokat is.

Galéria megnyitása

A Projektek végigjárhatóak lesznek állomásonként sorba rendezve, de áttekinthetőek lesznek gyorsan is, ha mondjuk egy bizonyos dologra kíváncsi csak az ember, esetleg keres valamit. A kézzel, személyesen összeállított túrák anyagait egyenként is fókuszba lehet állítani, a feltöltött képeket például teljes képernyőn lehet nézegetni a történet vonatkozó részletének az elolvasását követően.

A Google Earth új lehetőségének a működését több Google szolgáltatás is segíti, a legfontosabb a Google Drive, ami a feltöltött információk tárolásáért fog felelni. És mivel a Drive felületén lesz mentve a komplett Projekt, így onnan elő is lehet hozni bárhol. Szóval a felhasználónak elég lesz a Chrome böngésző egy személyi számítógépen ahhoz, hogy bárhol szerkeszthesse vagy bemutathassa a saját összeállítását. Ráadásul a megosztásnak sem lesz akadálya. Megnézni okostelefonon is meg lehet ezeket az összeállításokat, támogatott az iOS és az Android operációs rendszer is, de a szerkesztés csak a webem megy most még.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap