Shop menü

TÖRTÉNETÉNEK EGYIK LEGFONTOSABB ÚJÍTÁSÁT KAPTA MEG A WHATSAPP

A Channels révén egészen új lehetőségek nyílnak meg több mint egy milliárd felhasználó számára a WhatsApp keretei között.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Történetének egyik legfontosabb újítását kapta meg a WhatsApp

Az egész WhatsAppról alkotott képet megváltoztatja a Channels bevezetése, ugyanis ez az újítás kiterjeszti a kommunikációs lehetőségeket a platformon, és már lehetősége lesz az embereknek arra, hogy széles tömegeknek üzenjenek. Ez talán a legjelentősebb közösségi hatással bíró fejlesztés a WhatsApp indulása óta, de a Meta égisze alatt egészen biztosan.

A Channels révén az ismert személyek, vállalkozások, közösségek tudnak majd információkat megosztani a követőikkel. A felhasználóknak lehetősége nyílik majd követni a különböző érdekeltségeket, feliratkozhatnak a népek bármire, amit csak kedvelnek. A WhatsApp sűrűn hangsúlyozta, hogy az egész teljesen privát lesz, és persze a biztonság is garantált lesz.

A platform még nagyobb felhasználói táborra lehet szert ezzel az újítással, hiszen már olyanok is használni kezdhetik a szolgáltatást, akiket nem az üzenetküldés része vonz. A Channels vonzó lehet a felhasználóknak azért, mert így privát módon tudnak követni bármit, az inluenszerek, márkák, cégek, vagy akár kormányzati szereplők pedig elképesztően nagy közönséget érhetnek el az üzeneteikkel. Kicsit olyan lesz ez, mint egy Twitter-szerű mikroblog, de nem a közösségi élményre hangolva, hanem csak az információterjesztést fókuszba helyezve.

Galéria megnyitása

A Channels igazából tényleg mindenki számára nyitott lesz, és igazából bárki használhatja majd. De azt például ki kell emelni, hogy ezen a ponton nincs végponttól végpontig terjedő titkosítás, ami a WhatsApp üzenetküldő oldalának az egyik fontos jellegzetessége. A friss posztokat az Updates szekcióban lehet majd követni.

A bejegyzések egészen változatosak lehetnek majd. A felhasználók a Channels posztokban a szöveges tartalom mellett megoszthatnak majd a követőkkel fényképeket, mozgóképfelvételeket. Lehetőség lesz arra, hogy a különböző entitások a mondandójukat feldobhatják majd akár matricákkal is, szóval nem egy komor és steril környezetet akar a WhatsApp létrehozni, és interaktív opció is lesz majd a szerkesztőben, például lehetőség lesz szavazások indítására.

Galéria megnyitása

A különböző csatornákat lehetősége lesz böngészni az embereknek, ezek között természetesen célirányos keresés is indítható majd. Hogy kik követnek egy csatornát, azt nem fedi fel a WhatsApp, azt azonban megjeleníti, hogy egy-egy csatorna mekkora követői bázissal rendelkezik. Ez a biztonság szempontjából fontos, mivel így megelőzhető a hamisított profilok érvényre jutása, hiszen ezeket ki lehet szűrni az alapján, hogy kevesen követik őket.

A biztonság fokozása érdekében a WhatsApp semmilyen információt nem fog tárolni a Channels adminisztrátorokkal kapcsolatosan, így megosztani sem tudja majd ezeket. Érdekesség, hogy a megjelenő bejegyzések nem lesznek örökéletűek ezen a felületen, 30 napont követően minden el fog tűnni magától. A csatornák kezelőinek pedig lehetősége lesz majd arra, hogy a képernyőmentési lehetőséget is letiltsák, ha olyan érzékeny adatok bukkanhatnak fel az adott felületen, amiről nem szeretnék, hogy később kellemetlenséget okozzanak.

Galéria megnyitása

Hosszútávon tervez a WhatsApp a Channels funkcióval, már előre megvannak a soron következő fejlesztések. Tervben van az, hogy bevételszerzési lehetőséggel ruházza fel a mikroblog-szerű felületet a cég, ami valószínűleg egy fizetőfal mögé rejtési opciót takarhat majd. Pénzküldési megoldásra is számítani lehet, ami a közvetlen támogatások célba juttatására szolgálna. Napjainkban a monetizáció kiemelten fontos, főleg akkor, ha a cég szeretné megfogni a nagyobb tartalomkészítőket is. Elvileg terítéken van egyfajta titkosítással dolgozó szekció létrehozása is, de erről részleteket most még nem tudunk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére