Törölhetőek lesznek a watchOS-ről a gyári appok

Az Apple ezen a téren általában eléggé szigorú szokott lenni, de úgy fest, hogy ezúttal szeretne a felhasználók kedvében járni.

Törölhetőek lesznek a watchOS-ről a gyári appok

Az Apple a WWDC keretében, néhány fontos újítással mutatta be a watchOS 6 operációs rendszert, a legjelentősebb itt, hogy már elérhető lesz róla az alkalmazások telepítéséhez szükséges piactér, nem kell az okostelefonon keresztül menedzselni a programokat. Most pedig egy újabb érdekességre derült fény, aminek valószínűleg sokan fognak örülni.

A watchOS operációs rendszer esetében eddig kizárólag azokat a programokat lehetett letörölni az okosórákról, amelyek harmadik féltől származtak, illetve utólag lettek telepítve. Viszont a watchOS 6 esetében már más a helyzet ezen a fronton, ez már nem gátolja meg a felhasználókat abban, hogy előre telepített „rendszeralkalmazásokat” távolítsanak el manuálisan. Szerencsére azért ezeket a viselhető kiegészítőket nem szórja tele az Apple vastagon felesleges applikációkkal, amikre szinte biztos, hogy senkinek soha nem lesz szüksége, de ettől még akad néhány kisebb-nagyobb program, ami adott esetben nem igazán szükséges. És a watchOS 6-tól kezdve ezeket már könnyedén le lehet törölni, ami örömteli hír. Az Apple egyébként ezen a téren általában eléggé szigorú szokott lenni, de úgy fest, hogy ezúttal szeretne a felhasználók kedvében járni.

Galéria megnyitása

Az eszköztulajdonosok ennek az új lehetőségnek köszönhetően letörölhetik például az EKG-nak a dedikált programját, amit világszerte még sok helyen a mai napig sem lehet használni, viszont ettől függetlenül minden esetben települ a watchOS-sel. Persze hazánkban már van EKG támogatás hivatalosan, de biztos vannak más egyéb olyan applikációk, amiket a tulajdonosok csak ritkán, vagy egyáltalán nem szoktak használni, és inkább megválnának tőlük némi szabad hely reményében.

A watchOS 6-tól biztosított közvetlen App Store elérésnek viszont meglesz ilyenkor az az előnye, ha vissza is lehet majd telepíteni a gyári programokat a legújabb verziójukban az okosórákra. Így ha egy program letörlését követően meggondolja magát az ember – vagy az EKG példájánál maradva, megérkezik a támogatást idő közben –, esetleg olyan újítást kap az adott program, ami vonzóbbá teszi. Ennek az újításnak a kapcsán azt azért még meg kell jegyezni, hogy néhány igazán alapvető programot továbbra sem lehet majd eltávolítani, például a pulzusmérőnek az alkalmazása és az üzenetkezelő törölhetetlen, de akad még néhány ilyen.

A watchOS 6 valamikor szeptemberben válhat elérhetővé, de béta állapotban már most is kipróbálható, azonban a visszajelzések szerint az alkalmazások eltávolítására most még nincs lehetőség, ez csak a későbbiekben lesz biztosított. Néhány béta kiadás biztosan terítékre fog kerülni addig, amíg elkészül a rendszer, és talán már valamelyiknek ez az opció is a része lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap