Több mint 10000 laptop tűnik el hetente a reptereken

Persze nem nálunk, hanem az Egyesült Államokban - ezt mutatja ugyanis a Ponemon Institute legújabb tanulmánya.

Több mint 10000 laptop tűnik el hetente a reptereken

Persze nem nálunk, hanem az Egyesült Államokban - ezt mutatja ugyanis a Ponemon Institute legújabb tanulmánya.

Az Egyesült Államok 36 legnagyobb repterén végzett vizsgálat kimutatta, hogy minden egyes héten több mint 10000 laptop tűnik el, amiknek 65 százalékát soha többé nem látják viszont az eredeti tulajdonosaik. A közepes méretű repterekre is kitért a vizsgálat, itt heti 2000 darab veszik el, és 69 százalékuk örökre. Így összesen minden évben 637 000 darab hordozható számítógépnek veszik nyoma a nagy és közepes méretű reptereken.

Az áldozatok vélhetően az alacsony visszaszerzési-mutatók miatt nem túl optimisták az esélyeiket illetően, 77 százalékuk semmilyen reményt nem támasztott az irányba, hogy valaha viszont fogja látni a laptopját. Az áldozatok 16 százaléka ráadásul meg sem próbálná visszaszerezni az elveszett tulajdonát. A Networkworld oldalon található egy pár tanács, amit megfogadva nagyobb eséllyel kerülhetjük el a veszteséget.

Többek között azt javasolja, hogy az átvilágító berendezésen legelőre helyezzük el a laptopot, és lehetőleg jelöljük meg valami egyedi matricával. A cikkíró egy Apple-matricát helyezett el a Dell gépen, ami egy elég egyedi eset. A másik jótanács, hogyha véletlenül mégse találjuk meg a laptopot, akkor azonnal hívjuk a repteret, ne várjuk meg míg tovább romlanak az esélyeink. Egy kérdés azonban végig megválaszolatlan marad: Mi történik azokkal a laptopokkal, amiket soha nem kapnak vissza a gazdáik? Hova kerülnek?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward