Shop menü

TÖBB APPLE SZOLGÁLTATÁS IS MEGKAPTA A HIVATALOS WINDOWS ALKALMAZÁSÁT

Egy ideje már dolgozott ezen az Apple és a Microsoft, ennek köszönhetően jobb élmény lesz a Music és más szolgáltatások elérése a PC-kről.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Több Apple szolgáltatás is megkapta a hivatalos Windows alkalmazását

Hosszú várakozást követően az Apple végre mindenki számára széles körben elérhetővé tette a Music, a TV és a Devices dedikált programokat a Windows platformokra. Innentől ezeket bárki letöltheti és telepítheti a Windows 10 és Windows 11 rendszereket futtató eszközökre.

Ez a lépés valószínűleg keveseket ért váratlanul, ugyanis már tavaly megjelent a szóban forgó szolgáltatások előzetes kiadása. Akik szerették volna, azok kipróbálhatták már korábban a „Preview” verziókat, de azok még rejthettek hibákat. Az előzetesek csak a Windows 11-en voltak telepíthetők, így csak az újabb gépeken mentek.

Innentől nem lesz semmi akadálya annak, hogy valaki egy Windows 10 rendszert futtató számítógépre telepítse például az Apple Music kliens programját, és remélhetőleg már kellemetlen meglepetésektől, hibáktól sem kell tartani. A TV, Devices és Music alkalmazásokat az Apple már azzal a céllal tervezte és hozta létre, hogy nyugdíjba küldje az iTunest.

Galéria megnyitása

Noha keveseket érinthet, de azért meg kell azt jegyezni, hogy az ARM rendszerek kiesnek a támogatásból, hiába futtatják valamely említett Windows variánst, csak az x86 kompatibilis eszközökre lehet a szoftvereket felpakolni. Idővel talán ez megváltozik majd, és lesz ARM támogatás is, de a jelenlegi készülékállományt elnézve ezt aligha fogja prioritásként kezelni az Apple. Így az iTunes már csak a podcast adások és a hangoskönyvek eléréséhez lesz szükséges a Windows rendszerű asztali gépeken és a notebookon.

Galéria megnyitása

Az Apple Music program telepítését követően a felhasználók egyszerűen hozzáférhetnek majd az iTunes könyvtárakhoz. Az átállás gördülékenyen fog menni, így mindenki azonnal eléri majd a kedvenc zenéit, albumjait, lejátszási listáit. Az Apple TV telepítését követően gond nélkül fogyaszthatók lesznek a PC előtt ülve a legújabb filmek, sorozatok és egyéb streaming tartalmak. Az iTunes könyvtárak tartalmai itt is rögtön biztosítva lesznek.

Galéria megnyitása

A felhasználók a Devices programon keresztül tudják majd kezelni az iPhone-juk, iPadjük biztonsági mentéseit és egyéb kapcsolódó információit. A szinkronizálás is megoldható lesz a mobilok, táblagépek és PC-k között. A jövőben pedig még több lehetőséget is nyújthat majd a tulajdonosoknak a Devices a Windows rendszerű gépeken.

Galéria megnyitása

A Microsoft és az Apple együttműködésben dolgozott ezeken a szoftvereken, ami jól mutatja, hogy mennyire fontos projektként kezelték ezt. El is mondta a szoftveróriás, hogy örömükre szolgál, hogy lesznek végre modern alkalmazások ezekhez a szolgáltatásokhoz, feladatokhoz. Egy ideje már egyre szorosabb a cégek közötti kapcsolat, korábban például az iCloud Fotók integráció is meg lett oldva a Windows keretei között. Ennek köszönhetően az iCloudból már akár közvetlenül el lehet érni a fényképeket, videókat a Windows natív Fényképek szoftveréből. Valószínűleg lesznek még további eredményei annak, hogy a cégek egyre nyitottabbak a közös munkára.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére