Tiszavirág-életű volt a korábbi memória-órajel világrekord, itt az új

Tiszavirág-életű volt a korábbi memória-órajel világrekord, itt az új

Épen nemrégiben számoltunk be arról, hogy az ADATA Spectric D60G sorozatának egyik tagjával sikeresen megdöntötték a korábbi memória-órajel világrekordot, ami így rövid időre 5634,2 MHz lett, ám a tiszavirág-életű eredményt ma le is taszították a trónról. Az új eredményt a Crucial Ballistix Elite 3600 MHz-es moduljával érték el még május 13-án, ám az eredmény hitelesítéshez és a listára való felkerüléséhez némi időre volt szükség, így csak most vált véglegessé az új rekord. A Crucial egyébként a Micron leányvállalata, így az új rekordot a Micron és magáénak érezheti.

Galéria megnyitása

Az új memória-órajel világrekordot az Overclocked Gaming Systems csapat egyik tagja, Stavros Savvopoulos érte el, aki egy ASUS Maximus IX Apex alaplapot, egy Intel Core i7-8086K típusú processzort, valamint egy Micron E-Die alapú Ballistix Elite DDR4-3600 MHz-es memóriamodult használt a tuning során. A hűtésről természetesen itt is folyékony nitrogén gondoskodott, maga a memóriamodul pedig nagyon „jól viselkedett” tuning során, ugyanis sokkal jobban viselte az extrém feszültségeket és az extrém hőmérsékleteket, mint a korábban próbált termékek, amelyekkel sokat kellett bajlódni, hogy megfelelően stabilak maradjanak az aktuális hőmérséklet- és feszültség-tartományban.

Galéria megnyitása

A tuning alkalmával a Core i7-8086k típusú processzor 102,25 MHz-es BCLK, illetve 16-os szorzó mellett dolgozott, így 1635,94 MHz-en ketyegett, méghozzá 6 aktív processzormag mellett, Hyper-Threading támogatás nélkül. A 8 GB-os Ballistix Elite DDR4-3600 MHz-es memóriamodullal végül 2864,4 MHz-es valós, illetve 5728,8 MHz-es effektív órajelig jutottak, amihez CL24-31-31-63-as időzítések társultak. Ez végül új memória-órajel világrekord lett, amihez innen is gratulálunk! Hogy meddig foglalhatja el ez az eredmény a dobogó legfelső fokát? Az elkövetkező napokban egészen biztosan kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap