Thief – Garrettet átszabják

Bekövetkezett, amitől sok Thief-rajongó tartott: Garrettet a "mai játékosok igényeihez szabják".

Thief – Garrettet átszabják

Az Eidos Montreal átalakította a legendás Thief sorozat főhősét, Garrettet. Állításuk szerint kevésbé lesz "gót", sokkal inkább fog hasonlítani a "mai modern főhősökre". A képen látható sápadt, karikás szemű figura mindenesetre eléggé gótnak látszik, ennél már csak akkor lehetne gótabb, ha vámpír lenne (a "mai modern" igényekhez igazítva esetleg még csilloghatna is).

"A kezdeti koncepció az volt, hogy tiszta lappal indulunk és teljesen újratervezzük Garrettet" – magyarázta Nicolas Cantin, a játék rendezője. "Meg akartuk tartani az alap DNS-t, Garrett lényegét. Nem akartuk nagyon megváltoztatni, hiszen már jól bevált, mint főszereplő."

Az eredeti Thief játékoknak, melyek közül az elsőt 1998-ban adták ki "kissé más hangulata volt" – tette hozzá Steve Gallanger narratíva tervező. "Változnak az idők. Az új Garretett a modern konzolos közönség igényeihez igazodva akartuk kialakítani. Többet fog akciózni a játékban, és ezért azt akartuk, hogy ezt a ruhája is tükrözze."

"Kezdetben eléggé gót volt, de aztán kivettünk mindent, amitől még gótabbnak tűnt, pl. a feketére festett körmöket és hasonlókat. Már nem így néz ki. Szeretnénk, ha ennél jobban hasonlítana a modern főhősökre. Igen, darkos karakter, de nem igazán szeretnénk azt mondani, hogy gót, bár a Viktóriánus kor eléggé ilyen hangulatú."

Nem értjük a dolgot, mert az eredeti Garrett egy szarkasztikusan beszólogató antihős volt, és nem volt köze sem gótokhoz, sem az átlag futószalagon gyártott főhősökhöz. Feketére festett körmök? Annak mindenesetre örülünk, hogy ezt kivették, de mi jöhet még, ha ilyesmi egyáltalán eszébe jutott az alkotóknak? Cantin Garrett antihős stílusát Jokeréhez és a The Crow főhőséhez hasonlította (aha, szóval innen fúj a szél!). Az ő népszerűségükből kiindulva úgy gondolja, hogy Garrettel jó úton járnak.

Nagy örömünkre szolgál majd, ha Garrett személyisége megmarad olyannak, amilyen az eredeti játékokban volt, bár a fentiek alapján ez eléggé kérdésesnek tűnik. Valóban a feketére festett körmöktől és szemektől lesz egy főhős "darkos"? Ha a Brandon Lee-s "gót" Crow külső nem jött be az alkotóknak, és Joker festett bohócarca sem játszik, akkor jöhet az átlagos jóképű egyen modellarc, amiről az alkotók azt gondolják, hogy a mai generációnak bejön?

A másik, ami viszont sokkal nagyobb aggodalomra ad okot, hogy Garrettből modern akcióhőst akarnak csinálni. Végül is ez csak az eredeti Thief sorozat lényegének lenne a sárba taposása. Azért reméljük a legjobbakat, elvégre ennek a csapatnak köszönhetjük a Deus Ex: Human Revolutiont is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward