The Mandalorian - a második évadot is nagy nevek fogják rendezni

A visszatérő direktorokon kívül csatlakozik James Mangold és Robert Rodriguez is.

The Mandalorian - a második évadot is nagy nevek fogják rendezni

Az első élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Mandalorian nagy sikernek bizonyult a Disney+ indulásakor, annyira, hogy a hírek szerint a befejezése után sorra mondták vissza az emberek az előfizetéseiket. Nem csoda hát, hogy a Disney számára nagyon fontos, hogy minél előbb érkezetten a második évad, és mint kiderült, ennek premierje nem jövőre, hanem már idén októberben esedékes.

Hogy ez hogy lehetséges? Nos, valószínűleg a Disney is látta, hogy Star Wars és egyéb önálló tartalmak nélkül a streamelős szolgáltatásuk nem lesz életképes, így már az előtt elkezdtek dolgozni a második évadon, hogy az első egyáltalán adásba került volna.

Az első évad azért is keltette fel a figyelmet (a mindenki által imádott Baby Yodán kívül), mert az egyes epizódokat neves filmes szakemberek rendezték. Ezek soraiban ugyebár ott volt maga a showrunner Jon Favreau, a Star Wars-legenda Dave Filoni, Taika Waitit, Deborah Chow és Bryce Dallaw Howard is (aki mondjuk színésznőként népszerű első sorban, de nem szabad elfelejteni, hogy Ron Howard rendező lánya).

A második évadban ez a trend folytatódni fog a friss hírek szerint: Jon Favreau, Dave Filoni és Bryce Dallaw Howard visszatérnek legalább egy-egy rész erejéig, de kiderült, hogy James Mangold és Robert Rodriguez is csatlakozik a gárdához. Rodriguez életművét nyilván nem kell bemutatni senkinek, Mangold pedig éppen nem olyan rég fejezte be a kiválóan sikerült Ford v. Ferrari filmet, ráadásul a LucasFilm korábban őt szerette volna a menet közben lemondott Boba Fett-film rendezőjének is.

Galéria megnyitása

Egyelőre úgy tudni, hogy Mangold és Rodriguez nem egy-egy teljes epizódot fog rendezni, hanem egy-egy jelenetsort, valószínűleg egyfajta all-star epizód keretein belül. Az mindenesetre kétségtelen, hogy akciójelenetek rendezésében mindketten otthon vannak, márpedig a birodalmi moffot alakító Giancarlo Esposito már belengette, hogy a második évadban számíthatunk eposzi fénykardot küzdelemre (ebben vajon részes lesz ő is a Darksaberrel?).

Az mindenesetre látszik, hogy a filmes világon belül nagyon sokakat megfogott a The Mandalorian lassabb, klasszikus westernekre emlékeztető menete, amihez hasonlót mozivászonra ma már nem igazán lehetne elhozni. Ráadásul mindketten bőven foglalkoztak már westernekkel a múltban.

Érdemes továbbá megemlíteni, hogy James Mangold és a LucasFilm kapcsolata egyébként is egyre szorosabbá válik, ugyanis a legfrissebb pletykák szerint Steven Spielberg helyett ő rendezi majd az Indiana Jones 5-öt, Spielberg pedig visszavonul produceri státuszba.

A főszerepre természetesen visszatér Pedro Pascal, akiről az első évad alatt azt lehetett megtudni, hogy egyébként valójában nem ő szerepelt minden egyes epizódban, hanem helyettesek és kaszkadőrök bújtak a mandalori páncélba. Ez várhatóan a második évadban is így lesz, hiszen nem feltétlenül szükséges, hogy Pascal mindig ott legyen, de természetesen a főszereplő hangját végig ő szolgáltatja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap