The Elder Scrolls Online - Thieves Guild DLC megjelenés

Az új kiegészítőben Hammerfellbe utazunk, hogy a tolvajcéh tagjai lehessünk...

The Elder Scrolls Online - Thieves Guild DLC megjelenés

Az orsiniumi ork-móka után nem sokkal máris itt a The Elder Scrolls Online világát tovább bővítő új DLC, Thieves Guild címmel. Egy régóta várt részlet kerül ezzel helyére a történetben, hiszen a tolvajok céhe az egyik legnépszerűbb csoportosulásnak számít Tamriel történelmének rajongói között. Lássuk, mit kapunk a ma induló kiegészítővel (PC-s dátum, Xbox One-on március 22-én, PS4-en március 23-án jön ki)!

Thieves Guild

Végre részt vehetünk a tolvajcéh egész földrészt átfogó terveiben, rablásaiban és egyéb kriminológiai tevékenységeiben. Egy új küldetéstípus, a betörések segítségével kiaknázhatjuk rejtőzködési képességeinket, hogy segítségükkel házakat és raktárakat foszthassunk ki Abah’s Landingen, megkönnyítve ezzel a kereskedők és polgárok zsebeit. A guild történetszála végigfut majd egész Tamrielen.

Új területek

A DLC Hammerfell déli vidékére vezet minket, a Hew’s Bane nevű félszigetre. Barátságtalan vidék ez, fejlett túlélési képességeket követel meg lakóitól, legyenek növények, állatok vagy emberek. Sziklás, terméketlen földje alig tudja eltartani a magányos utazókra leselkedő banditákat és eddig mindenféle „betörési” kísérletnek ellenállt. Az időszakos esők óriási áradásokat okoznak, hiszen a talaj nem képes elvezetni a csapadékot. A civilizáció csak néhány helyen telepedett meg, mint például Abah’s Landing kikötőjében, mely virágzó kereskedelmi központ lett, ahol a kereskedőfejedelmek és a kalózok közötti megállapodás tartja fenn a kényes gazdasági és társadalmi egyensúlyt, melynek lényege a „ne kérdezz semmit” elve. Akiknek ez nem tetszik, a Shark’s Teeth barlangvárosában találnak menedéket, ahol folyamatos a harc a családok között a vezetésért. A Bahraha’s Gloom városoktól távol eső sírboltjában régen nekromanták űzték praktikáikat, míg fény nem derült a rémtettekre és a hatóságok le nem zárták a sírt, a bentlévőket élelem és víz nélkül hagyva. Végül a No Shira citadella impozáns erődjének impozáns romjai magasodnak, a régen a kikötőt védő komplexumot az állandó áradások és rossz alapozás megroggyantották, falai közé banditák, zsoldosok, sőt, még egy vándorcirkusz is beköltözött.

Új trial

A Maw of Lorkhaj lesz az első raid, ami normál és veterán verzióban is elérhető, illetve a csapat vezetőjének szintjéhez skálázódik. A történet szerint el kell űznünk a dro-m’Athra betolakodókat és lezárnunk a Tamriel világa, Mundus és Namiira, a sötét sík közötti átjárót, miközben új felszerelésekre tehetünk szert.

Új passzív skill line

A tolvajcéh tagjainak elérhető új képességek mesterbűnözővé válásunkat segítik elő olyan apróságokkal, mint az őrök és szemtanúk éberségének csökkentése, a naponta egyszer használható, szívhez szóló „kidumálás”, mellyel megúszhatjuk a büntetést, ha elkapnak, vagy a gyanútlanság látszatának profi fenntartása, mellyel az akciók után hamarabb lecsökken a ránk kiszabott vérdíj.

Új bűnözésrendszer

A legkülönfélébb, ismételhető megbízásokat vállalhatjuk el a Larceny System segítségével. Zsebtolvajlást, széftörést és más feladatokat végezhetünk el a tolvajcéh nevében, védett, lezárt területekre osonhatunk időre a betöréses küldetések keretében vagy world bossokkal és a félszigeten található dungeon-ök veszélyeivel küzdhetünk meg busás kincsek reményében.

Új szettek

A trialból és a heti trialos ranglistából négy, PvE-bónuszt nyújtó szetthez juthatunk, valamint három új gyártható és két megszerezhető szett mellett az új Outlaw stílust is megtanulhatjuk.

Asszisztensek

Ezek a speciális karakterek különböző szolgáltatásokat nyújtanak nekünk, ha előhívjuk őket, ezeket vagy csak nekünk, vagy bárki számára elérhetően ajánlják fel. Vannak köztük bankárok, kereskedők vagy orgazdák, néhányukat játékbeli tevékenységünk során kapjuk meg, másokat a Crown Store-ból szerezhetjük be. Harci cselekményekben egyikük sem vesz részt, Cyrodiilben nem használhatók.

Mementók

Ez gyakorlatilag a trófeákat takarja, melyek kattintásra valamilyen eseményt játszanak le. Ezentúl a gyűjtemények közé kerülnek, akár a skillbarra is kitehetjük őket, hogy megtréfáljunk valakit.

Cross-faction csapatolás

Szintén rég várt lehetőség a frakciók közti csapatok alakítása dungeon-ökre (jelenleg még csak itt működik, a trialokhoz később érkezik). A csapatkereső alkalmazást is fejlesztették, napi jutalom jár, ha használatával keresünk társakat és sikeresen befejezzük a feladatot és akkor is jutalmaznak, ha további köröket vállalunk. Ezentúl előre összeállított csapatokkal is használhatjuk a grouping toolt, így a dungeon-höz teleportálhatunk és megkapjuk a jutalmakat is.

PvP

Egy új kereskedőt vezetnek be, akit csak két nap láthatunk egy héten és mindig csak egyféle felszerelést vehetünk nála (például csak sisakot vagy csak mellvértet). Dolgoztak a lagcsökkentésen, újra bevezetik a forward campeket, illetve az Azura’s Star és a nem veterán kampányok ezentúl nem veszik figyelembe karaktereink champion pontjait.

Loyalty rewardok

Ezentúl minden DLC-hez kapunk majd valamilyen jutalmat, ha megvesszük vagy előfizetőként hozzáférünk. Jelenleg Orsinium és a Thieves Guild DLC kvalifikál a jutalomra, melyet egy-egy achievement megszerzésével kapunk meg, a két DLC esetében petekről van szó.

Technikai újdonságok

Elérhetővé válik a 64 bites kliens PC-re és Macre, bevezetik a scrolling combat textet, amely eddig csak addonnal volt elérhető, és természetesen lesz egy rakásnyi bugfix is. A Mac-kliens megkapja az fejlesztett arc-animációkat.

A Thieves Guild DLC az update után 2000 crownért cserébe megvásárolható a Crown Store-ban március 7-től, illetve ingyenesen elérhető az előfizetők számára előfizetésük időtartama alatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward