TGS: Új PS Vita modell, Vita TV és játékok

Itt az új Vita modell változatos színekben, és a PS Vita TV! Rengeteg új játék is érkezik a gépre.

TGS: Új PS Vita modell, Vita TV és játékok

Az új modell

A Sony új Vita iterációja a PS Vita 2000, ami 20%-kal vékonyabb és 15%-kal könnyebb az alapmodellnél. Ez azt jelenti, hogy 15 mm vastag és 219 gramm nehéz. Ez még nem minden, ugyanis lecserélik az OLED képernyőt is LCD-re, aminek köszönhetően megnő az akkumulátoridő 1 órával. Az új gépben már 1GB-os memóriakártya lesz és Micro-USB porton keresztül lesz tölthető.

Jó hír, hogy csökkentik a memória kártyák árát is, méghozzá 40%-kal. Ez Japánban már szeptembertől érvényes lesz, reméljük, hogy nálunk is lesz nyoma. Nem mellesleg bejön egy 64GB-os kártya is, bár azt még nem tudjuk, hogy mikortól lesz kapható. A Vita 2000 októberben landol a boltok polcain, 190 dolláros áron. 3G modellről nem szólt a fáma, de azt tudjuk, hogy a géphez jár 90 nap extra PS Plus előfizetés. Az új színeket alább láthatjátok, és ha minden igaz, akkor lesz egy limitált Final Fantasy Vita 2000 kiadás is, melyhez jár egy FFX és FF X-2 is, de lehet, hogy ez csak Japánban lesz elérhető.

PS Vita TV

A PS Vita remote play funkciójáról már rengeteget írtunk, a Sony Japan most egy fordított megoldással állt elő. Eredetileg ha éppen foglalt a tévétek, akkor a remote play segítségével tovább játszhattok úgy, hogy a PS4 által futtatott játékot Vitára irányítjátok. A PS Vita TV ennek ellentéte, vagyis ha szabad a szép nagyképernyős TV, akkor játszhatjátok azon a Vitás játékokat. Az új kiegészítő képes 720p, 1080i vagy 420p-s felbontáson futtatni Vita játékokat, de alkalmas a PS4 remote play funkció betöltésére is. Mennek vele a PSP-s és klasszikus PlayStation címek, de filmek és TV is. Sajnos nem minden Vita játék megy majd, hisz amelyiknek érintőképernyő kell, az nem működik majd sima kontrollerrel.

A PS Vita TV Japánban támogatja majd az olyan videó szolgáltatásokat mint a Sky vagy a Hulu és két DualShock 3-as kontrollert használhattok majd vele. Ami a PS4 remote playt illeti, ugyanúgy működik majd, mint egy normál Vitával, és megy majd vele a vezeték nélküli DualShock 4 kontroller is. A dobozka maga 6,5cm x 10,5cm, és várhatóan november 14-én jelenik meg 9954 jenes áron. Természetesen lesznek pakkok is, a PS Vita TV Value pakk egy fehér DualShock 3-mal és 90 nap PS Plus előfizetéssel 14,994 jenért lesz majd kapható.

Íme, a teljes specifikáció:

Most pedig következzenek a játékok, melyek sorát kezdjék ismét az indie fejlesztők címei. A Playism japán indie portállal karöltve a Sony Computer Entertainment Japan tart egy saját kis rendezvényt, "Indie Stream" néven a TGS-en. A ma esti show-n számos bejelentésre számíthatunk, a két szervező pedig felvázolja a jövőre vonatkozó terveiket. Ez az esemény épp úgy szól a nemzetközi médiának, mint a helyinek, ugyanis az utóbbi időben a nyugati indie színtér teljesen elnyomta a japánt, akikről alig hallhattunk valamit. Most ez változni fog, de persze nem az előbbi kárára.

A TGS rengeteg kisebb nagyobb játék bejelentést hozott még, szemezgessünk egy kicsit mi is az új Vitás címekből!

Soul Sacrifice Delta

Keiji Inafune bejelentette a Soul Sacrifice Deltát, a PS Vitás szörnygyakós játék legújabb verzióját, melyben kapunk számos új varázslatot és tárgyat. A játék jövő márciusban érkezik, méghozzá egy új neutrális opcióval a Sacrifice és a Save mellett. Infune célzott arra is, hogy a három frakció között lesz valamiféle PVP is a mostani kooperatív szörnyvadászat mellett. A Soul Sacrifice Delta már játszható lesz a TGS-en, így valószínűleg lesznek még hírek a játékkal kapcsolatosan.

Phantasy Star Nova

A SEGA bejelentette a PS Vita exkluzív Phantasy Star Novát, mely egy alapvetően single player játék lesz a Tri-Ace-től, de játszhatjátok majd 4-en kooperatívan is. A Nova a Phantasy Star 2 világában lesz elhelyezve és párhuzamosan létezik majd azzal. Lesznek hatalmas ellenfelek és látványos harcok. Videó már van, de a játék nem kipróbálható a TGS-en, így extra gameplay felvételekre ne számítsatok.

Blazblue: Chrono Phantasma és más Arc System játékok

Az Arc System Works lerántotta a leplet a PS3-as Blazblue: Chrono Phantasma PS Vita változatáról. A kiadó emellett tolja a dating sim játékait is, ami minket kevésbé érint, de azért tegyünk róluk említést. Jön Vitára a Mato Kurenai Yuugekitai és a Getsuei Gakuen -kou-. Ezek mellett még két gyakós RPG és egy puzzle játék is készül náluk, a kardozósok a Damascus Gear: Tokyo Shisen és a Fantasy Gero: Unsigned Legacy. A letölthető puzzle játék címe Magical Beat.

Yakuza Restoration

A Japánban Inshin néven ismert sorozat legújabb iterációja a TGS-en került leleplezésre. A játék jön PS4-re, PS3-ra és Vitára is. A felkelő nap országában február 22-én jelenik meg, a nyugati megjelenésről nem nem tudni. Trailer alant.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward