Shop menü

TERVEZZ SAJÁT HÁTLAPOKAT, KIEGÉSZÍTŐKET A CMF PHONE 1 TELEFONRA

A Nothing úgy döntött, hogy minden dokumentációt megad ahhoz, hogy bárki elkészíthesse a saját ötletét a különleges eszközhöz kapcsolódóan.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Tervezz saját hátlapokat, kiegészítőket a CMF Phone 1 telefonra

Néhány nappal korábban jelentette be a Nothing a CMF márka alatt az eddigi legolcsóbb okostelefonját, és a CMF Phone 1 abból a szempontból is érdekes lett, hogy a hátlapját le lehet csavarozni, és még kiegészítőkkel is felvértezhető. Most pedig már egyenesen arra buzdítja az embereket a cég, hogy nyugodtan tervezzenek saját kiegészítőket, vagy éppen hátlapokat a termékhez.

Napjainkra az okostelefonokat minden túlzás nélkül lehet egybegyártott eszközöknek nevezni. Némelyiket még a hivatalos szervizes körülmények között, képzett szakemberek is nehezen tudják szétszerelni, ha egy javítás miatt be kell jutni a burkolatuk alá. Ebbe a környezetbe érkezett most meg a CMF Phone 1, aminek a hátlapját pillanatok alatt le lehet kapni egy szerszámmal, ezáltal javítani is egyszerűbb – noha az akkumulátor cseréje ettől függetlenül nem egy mozdulattal megoldható művelet, ezért mindenképpen kár.

Galéria megnyitása

„A CMF Phone 1 egy nagyszerű kreatív platform dizájnereknek, tervezőknek, 3D nyomtatással foglalkozóknak, és másoknak” – emelte ki a Nothing a legújabb közösségi bejegyzésében.

A Nothing nem az átlagos felhasználókat vonzza, ami tény, és így a CMF is egy különlegesebb közönséghez ér el. A cég úgy látja, hogy a márka mögött felsorakozó lelkes tömeg egészen kreatív tud lenni. Korábban több alkalommal is bizonyították már ezt. Éppen ezért adják meg a lehetőséget most mindenkinek, hogy kiéljék magukat az új terméken.

Galéria megnyitása

Részletes dokumentációt, aprólékos ábrákat tett közzé a közösségi bejegyzésében a cég azért, hogy tényleg bárki, bármilyen kiegészítőt megalkothasson a CMF Phone 1-hez igazítva. Mindent csavarokkal lehet rögzíteni a készülékhez, és még azt is pontosan megadták, hogy ezek a csavarok milyen kialakítással rendelkeznek. Így amennyiben egy olyan kiegészítőt hoz létre valaki, ami a gyárinál vastagabb, abban az esetben akár egyedi csavart is lehet hozzá tervezni. Utána lehet menni a változásoknak minden ponton.

Galéria megnyitása

Ezeket az adatokat általában csak a kiegészítőket gyártó vállalatok kapják meg, ha bejelentkeznek a cégeknél, hogy terveznének az adott eszközhöz egyedi termékeket. A Nothing viszont úgy véli, hogy azzal, hogy ebben az esetben mindenkit megpróbál bevonni, egy teljesen új dolgot indíthat el, olyan is alkothat sikeres és hiánypótló kiegészítőt az okostelefonhoz, aki ilyenben egyáltalán nem gondolkodott egyébként.

Galéria megnyitása

Ergonomikus kamera markolat, 3D mintás hátlap, esetleg a kamera elé pakolható lencserögzítő? Ilyen és ehhez hasonló ötletekben lehet gondolkodni. Még egy 3D nyomtatáshoz használható modellt is kiadott a Nothing és a CMF csapata. A lelkes készítők a saját ötleteiket a Nothing közösségében másokkal is megoszthatják. A hírben már ezekből vannak képek, akad, aki mostanra 3D nyomtatóval el is készítette az első egyedi kiegészítőjét.

Galéria megnyitása

Azt azért hozzáteszi a vállalat, hogy semmilyen felelősséget nem vállalnak a félresikerült módosításokért, esetleg kompatibilitási problémákért. Ha a mobiltelefon sérül egy nem hivatalos kiegészítő miatt, abban az esetben a tulajdonost terheli a felelősség.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére