Tényleg március végén kerülhet forgalomba a Rocket Lake-S sorozat

A formális rajtra januárban kerül sor, de először csak az alaplapokat lehet majd elérni, a processzorokra március végéig kell várni, ha minden a terveknek megfelelően halad.

Tényleg március végén kerülhet forgalomba a Rocket Lake-S sorozat

Az Intel hamarosan bemutathatja következő generációs asztali processzorait, amelyek még mindig a 14 nm-es csíkszélesség köré épülnek ugyan, de mind CPU-, mind pedig iGPU-architektúra tekintetében új korszakot hoznak az asztali piacon. A Rocket Lake-S generáció tagjaival kapcsolatban sok pletyka jelent már meg az elmúlt hetek folyamán, valamint korábban már az Intel is elárult egyet s mást a termékekkel kapcsolatban – a hivatalos információk itt olvashatóak.

A Rocket Lake-S generáció megjelenésével kapcsolatban is érkeztek már információk, igaz, ezeket eddig hivatalos forrásból már nem erősítették meg. Eddig annyi derült ki, hogy a formális rajtra még január közepén, a CES 2021 egyik virtuális rendezvényén kerülhet sor, ám január közepén csak az 500-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapok jelenhetnek meg ténylegesen kereskedelmi forgalomban, a Rocket Lake-S processzorokra még az első negyedév végéig várni kell.

Galéria megnyitása

Ezt az értesülést lényegében megerősítette az MSI ügyfélszolgálata, ugyanis egy vásárló kérdésére elég részletes információt adtak a következő generációs platformmal kapcsolatban. Az már biztos, hogy az újdonságok formális rajtjára még januárban sor kerül, a Rocket Lake-S processzorok viszont csak március végén kerülhetnek forgalomba, így reálisan nézve inkább a második negyedé elején áraszthatják el a boltok polcait, legalábbis megfelelő mennyiségben.

Azzal kapcsolatban is érkezett információ, mi lesz a 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapokkal, támogatják-e az új processzorokat, hiszen az új és a régi platform egyaránt LGA-1200-as tokozással szerelt központi egységeket fogad. Az ügyfélszolgálati munkatárs szerint a 400-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok közül első körben a Z490-es modellek kapják meg az új processzorok használatához szükséges UEFI firmware-frissítést, később azonban a többi 400-as sorozatú alaplapra is megérkezik a friss BIOS.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap